Nastavljene kvalifikacije za EP 2016.

Fudbalska reprezentacija Rusija pobedila je selekciju Lihtenštajna sa 4:0 (1:0) na početku kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo. Fudbaleri Španije lako su savladali Makedoniju sa 5:1, Engleska je odnela ceo plen sa gostovanja Švajcarskoj sa 0:2, dok je Crna Gora pobedila Moldaviju istim rezultatom.

Fudbal 09.09.2014 | 12:00
Nastavljene kvalifikacije za EP 2016.

Španci su razočarali na Mundijalu i sa lošim izdanjima nastavili u porazu od Francuske u prijateljskom meču (0:1), a Visente del Boske je protiv Makedonije našao keca u rukavu u vidu Paka Alkasera.

Talentovani 21-godišnji napdač Valensije dobio je šansu od prvog minuta i iskoristio je na najbolji način.

Najpre je Serhio Ramos izveo penal u stilu čuvenog Panenke u 16. minutu, a odmah zatim je Alkaser udvostručio prednost. Akcija se sa leve preselila na desnu stranu odakle je Huanfran vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, a Alkaser lako zatresao mrežu iz prve za 2:0.

Gol nade za Makedonce postigao je Ibraimi iz penala koji je skrivio Huanfran, ali je Buskets odličnim udarcem sa skoro 25 metara u finišu prvog poluvremena pogodio donji desni ugao za 3:1. David Silva je početkom drugog poluvremena najavio debakl naših južnih komšija, a za "petardu" i konačnih 5:1 pobrinuo se Pedro u sudijskoj nadoknadi.

Ovaj meč će sigurno ceo život ostati u najlepšem sećanju Barseloninom čudu od deteta, 19-godišnjem Muniru El Hadadiju koji je debitovao za "crvenu furiju" ušavši umesto Kokea u 77. minutu.

Engleska se u svom stilu mučila, opet je prikazala partiju za zaborav, ali je ipak slavila u Bazelu sa 0:2. Švajcarci su u prvom poluvremenu bili bolji i bliži pogotku, a susret je odlučen u 59. minutu.

Sevnula je kontra posle greške "sajdžija" na sredini, Runi je krenuo u napad tri na dva i pronašao Sterlinga na levoj strani, a fudbaler Liverpula je poslao idealan centaršut do Velbeka koji je iz prve zatresao mrežu.

Krenuli su Švajcarci svim silama po bod, udarac Drmića, koji je bio u ofsajdu što je promaklo sudijama, sa gol-linije izbacio je Geri Kejhil uklizavanjem da bi Seferović zatim pogodio i prečku i nastavio seriju promašaja na ovom meču.

Kazna je stigla u samom finišu, pa je u novoj kontri asistent bio Riki Lambert, a egzekutor opet Velbek i tako je novi napadač Arsenala drugim golom overio osvajanje tri boda na startu kvalifikacija.

Fudbaleri Crne Gore sigurno još uvek pamte bolan poraz 2:5 na svom terenu od Moldavije u kvalifikacijama za Mundijal, pa su sada uspeli da se osvete sa 2:0.

Iako uzdrmani skandalom oko napuštanja reprezentacije Nikole Drinčića, "sokolovi" su do vođstva došli u samom finišu prvog poluvremena preko Mirka Vučinića, a trijumf je potvrdio Tomašević u 73. minutu.

Zlatan Ibrahimović je nakon što je postao najbolji strelac u istoriji Švedske, došao do još jednog jubileja - odigrao je 100. utakmicu za "vikinge" i postao 10. igrač Švedske koji je to uspeo, ali je slavlje pokvario remi na gostovanju Austriji od 1:1.

Domaća selekcija povela je već u sedmom minutu kada je bek Bajerna David Alaba precizno izveo penal, ali je Ibra pet minuta kasnije glavom spustio lotpu do Zengina koji ju je posle prijema na grudi iz okreta zakucao u gornji levi ugao.

Već u četvrtom minutu poklekao je Lihtenštajn protiv Rusije posle slobodnog udarca Ignaševiča sa oko 30 minuta, ali je lopta na putu ka mreži zakačila i Bučela. Mreža gostiju mirovala je do 50. minuta, a tada je Frik nespretno reagovao na odbranu šuta Džagoeva, da bi ubedljiv trijumf najavio Kombarov iz penala.

Celo drugo poluvreme odigrao je Dzjuba kao rezervista Keržakovu, a šansu je iskoristio da stavi tačku na trijumf u 65. minutu, kada mu je Kokorin servirao priliku posle odličnog prodora po desnom boku.

Kvalifikacije za EURO2016, prvo kolo:
Grupa G:
Rusija - Lihtenštajn 4:0 (1:0)
(Bučel 4 ag, Burgmajer 50, Kombarov 54p, Dzjuba 65)
Austrija - Švedska 1:1 (1:1)
(Alaba 7pen - Zengin 12)
Crna Gora - Moldavija 1:0 (1:0)
(Vučinić 45+3)
Grupa C:
Španija - Makedonija 5:1 (3:1)
(Ramos 16pen, Alkaser 17, Buskets45+3, Silva 50, Pedro 90+1 - Ibraimi 28)
Luksemburg - Belorusija 1:1 (1:0)
(Gerson 42 - Drahun 78)
Ukrajina - Slovačka 0:1 (0:1)
(Mak 17)
Grupa E:
San Marino - Litvanija 0:2 (0:2)
(Matulevičijus 5, Novikovas 36)
Švajcarska - Engleska 0:2 (0:0)
(Velbek 59, 90+3)
Estonija - Slovenija 1:0 (0:0)
(Purje 86)

Komentari / 0

Ostavite komentar