ФИФА: СП 2022. у јануару или новембру

Светска фудбалска федерација понудила је да се Светско првенство у Катару 2022. године одигра у јануару или новембру, уместо како је предвиђено током лета.

Фудбал 09.09.2014 | 11:45
ФИФА: СП 2022. у јануару или новембру

Група ФИФА за консултације је одржала први у низу састанака на којима би требало да се одлучи да ли ће се Мундијал 2022. у Катару одиграти у јуну и јулу, или ће термин бити промењен. Нови састанак биће одржан у новембру.

Понуђени су термини у јануару и новембру, а коначну одлуку ФИФА ће донети следећег марта на састанку Извршног комитета у Цириху.

Од делегата је затражено да пруже детаљне информације о томе како би предложени термини утицали на такмичења.

Термин у јануару и фебруару вероватно неће бити прихваћен пошто би се подударио с термином Зимских олимпијских игара.

Председник Међународног олимпијског комитета Жак Рог рекао је да га је председник ФИФА Сеп Блатер уверио да се два велика такмичења "неће сударити".

Већи део европских најјачих лига током зиме има паузу, а утакмице у Лиги шампиона и Лиги Европа играју се у новембру и децембру.

Блатер је у више наврата рекао да се Светско првенство не може одржати на лето у Катару због великих врућина, иако је Организациони комитет Мундијала 2022. остао при обећању да ће изградити стадионе са системима за расхлађивање, како би се такмичење одржало током лета.

Коментари / 0

Оставите коментар