FIFA: SP 2022. u januaru ili novembru

Svetska fudbalska federacija ponudila je da se Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigra u januaru ili novembru, umesto kako je predviđeno tokom leta.

Fudbal 09.09.2014 | 11:45
FIFA: SP 2022. u januaru ili novembru

Grupa FIFA za konsultacije je održala prvi u nizu sastanaka na kojima bi trebalo da se odluči da li će se Mundijal 2022. u Kataru odigrati u junu i julu, ili će termin biti promenjen. Novi sastanak biće održan u novembru.

Ponuđeni su termini u januaru i novembru, a konačnu odluku FIFA će doneti sledećeg marta na sastanku Izvršnog komiteta u Cirihu.

Od delegata je zatraženo da pruže detaljne informacije o tome kako bi predloženi termini uticali na takmičenja.

Termin u januaru i februaru verovatno neće biti prihvaćen pošto bi se podudario s terminom Zimskih olimpijskih igara.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog rekao je da ga je predsednik FIFA Sep Blater uverio da se dva velika takmičenja "neće sudariti".

Veći deo evropskih najjačih liga tokom zime ima pauzu, a utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evropa igraju se u novembru i decembru.

Blater je u više navrata rekao da se Svetsko prvenstvo ne može održati na leto u Kataru zbog velikih vrućina, iako je Organizacioni komitet Mundijala 2022. ostao pri obećanju da će izgraditi stadione sa sistemima za rashlađivanje, kako bi se takmičenje održalo tokom leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar