Кривична пријава због рударске несреће

Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо поднио је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву за утврђивање одговорности за погибију пет рудара у јами Распоточје Рудника мрког угља Зеница.

Босна и Херцеговина 08.09.2014 | 22:31
Кривична пријава због рударске несреће

Из канцеларије потпредсједника ФБиХ саопштено је да је кривична пријава поткријепљена дијелом доказних материјала који указују на грешке у систему безбједности, набавци неадекватне опреме, те елементе мита и корупције.

Федерални медији преносе да истрага треба да обухвати одговорне појединце и институције од ФБиХ до менаџмента предузећа "Електропривреде БиХ" и Рудника мрког угља Зеница.

У рударској несрећи која се у јами Распоточје догодила 4. септембра, погинуло је пет рудара.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Направили су нам од живота руски рулет

08.09.2014 20:48

Исти је случај и са погибијом 5 младих спортских падобранаца прије двије године у Бањој Луци. Овлаштена комисија навела хиљаду доказа о небризи и лоповлуку у том клубу, о непоштовању ничега, и ником ништа. Требају они који су се трпали гдје не треба да одговарају, и за падобранце, и за рударе. Или ћемо опет само слећи раменима и рећи, има падобранаца, а има и рудара...ко их је тјерао да скачу и да раде у руднику. Хоћемо ли на то и даље тако гледати. Докле? Којих је следећих пет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИ СИ

09.09.2014 10:45

ГОДИНАМА СИ У ВЛАСТИ И ЗНАШ ШТОШТА.ЗАШТО СИ ЧЕКАО ДО САДА.ИСТИ СИ КАО И ОНИ И - СТАР.ПРЕСТАР

ОДГОВОРИТЕ