Krivična prijava zbog rudarske nesreće

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu za utvrđivanje odgovornosti za pogibiju pet rudara u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica.

Bosna i Hercegovina 08.09.2014 | 22:31
Krivična prijava zbog rudarske nesreće

Iz kancelarije potpredsjednika FBiH saopšteno je da je krivična prijava potkrijepljena dijelom dokaznih materijala koji ukazuju na greške u sistemu bezbjednosti, nabavci neadekvatne opreme, te elemente mita i korupcije.

Federalni mediji prenose da istraga treba da obuhvati odgovorne pojedince i institucije od FBiH do menadžmenta preduzeća "Elektroprivrede BiH" i Rudnika mrkog uglja Zenica.

U rudarskoj nesreći koja se u jami Raspotočje dogodila 4. septembra, poginulo je pet rudara.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Napravili su nam od života ruski rulet

08.09.2014 20:48

Isti je slučaj i sa pogibijom 5 mladih sportskih padobranaca prije dvije godine u Banjoj Luci. Ovlaštena komisija navela hiljadu dokaza o nebrizi i lopovluku u tom klubu, o nepoštovanju ničega, i nikom ništa. Trebaju oni koji su se trpali gdje ne treba da odgovaraju, i za padobrance, i za rudare. Ili ćemo opet samo sleći ramenima i reći, ima padobranaca, a ima i rudara...ko ih je tjerao da skaču i da rade u rudniku. Hoćemo li na to i dalje tako gledati. Dokle? Kojih je sledećih pet?

ODGOVORITE
Name

ISTI SI

09.09.2014 10:45

GODINAMA SI U VLASTI I ZNAŠ ŠTOŠTA.ZAŠTO SI ČEKAO DO SADA.ISTI SI KAO I ONI I - STAR.PRESTAR

ODGOVORITE