Новак у Монте Карлу, па у Азију

Сигурно је још да ће први тенисер света учествовати у Међународној премијер лиги, која окупља садашње и бивше асове белог спорта, од 28. новембра до 13. децембра. Играће у тиму Дубаија.

Тенис 09.09.2014 | 09:00
Новак у Монте Карлу, па у Азију

Залиха од 3.620 поена, колико Новак Ђоковић од понедељка има више у односу на Рафаела Надала на АТП ранг-листи, дозвољава нашем шампиону да без тензија сачека азијску турнеју. Мада је изгубио од Кеија Нишикорија у полуфиналу Ју-Ес опена, Ноле је повећао предност у односу на Шпанца, због чињенице да је Мајорчанину одузето 2.000 бодова, јер није бранио трофеј у Њујорку.

Тек, Ђоковић је после гренд слема отпутовао право у Монте Карло, како би провео неко време уз супругу коју очекује порођај крајем октобра. Самим тим, код куће би требало да буде наредне две недеље, током чега ће се опорављати од пораза у САД, пунити батерије, анализирати грешке, покушати да исправи недостатке, направи победничку тактику, али ће пре свега бити уз Јелену и будућу бебу, што је истакао као приоритет, и нешто што је тренутно важније од спорта.

На нови пут, у Азију, Новак креће крајем септембра. У календару је АТП Кина опен, турнир из серије 500, који траје до 5. октобра. Тамо наш ас брани шампионску титулу, баш као и на мастерсу у Шангају, који је на распореду од 6. до 12. октобра.

Публика у Кини га воли, у овој земљи је често правио успехе, брани 1.500 поена (500 Пекинг, 1.000 Шангај) и како сада ствари стоје, његов наступ тамо не долази под знак питања, мада то Новак није званично потврдио током последње конференције за медије на „Флешингу“.

После Азије, средином следећег месеца Ђоковић се враћа у Монако, где има краћу паузу до почетка мастерса у Паризу. Уколико све прође по плану, баш у том периоду би Јелена требало да се породи, па је логично очекивати да Ђоковић прескочи ово такмичење.

Слично би могло да се деси и са завршним мастерсом у Лондону, али су, ипак, веће шансе да се Ноле појави у „О2 арени“ на обали Темзе (почетак 9. новембар).

У тренуцима породичне среће мање ће бити важно да ли брани бодове и колико ће му се Надал или Роџер Федерер приближити на листи.

Сигурно је још да ће први тенисер света учествовати у Међународној премијер лиги, која окупља садашње и бивше асове белог спорта, од 28. новембра до 13. децембра. Играће у тиму Дубаија.

Коментари / 0

Оставите коментар