Novak u Monte Karlu, pa u Aziju

Sigurno je još da će prvi teniser sveta učestvovati u Međunarodnoj premijer ligi, koja okuplja sadašnje i bivše asove belog sporta, od 28. novembra do 13. decembra. Igraće u timu Dubaija.

Tenis 09.09.2014 | 09:00
Novak u Monte Karlu, pa u Aziju

Zaliha od 3.620 poena, koliko Novak Đoković od ponedeljka ima više u odnosu na Rafaela Nadala na ATP rang-listi, dozvoljava našem šampionu da bez tenzija sačeka azijsku turneju. Mada je izgubio od Keija Nišikorija u polufinalu Ju-Es opena, Nole je povećao prednost u odnosu na Španca, zbog činjenice da je Majorčaninu oduzeto 2.000 bodova, jer nije branio trofej u Njujorku.

Tek, Đoković je posle grend slema otputovao pravo u Monte Karlo, kako bi proveo neko vreme uz suprugu koju očekuje porođaj krajem oktobra. Samim tim, kod kuće bi trebalo da bude naredne dve nedelje, tokom čega će se oporavljati od poraza u SAD, puniti baterije, analizirati greške, pokušati da ispravi nedostatke, napravi pobedničku taktiku, ali će pre svega biti uz Jelenu i buduću bebu, što je istakao kao prioritet, i nešto što je trenutno važnije od sporta.

Na novi put, u Aziju, Novak kreće krajem septembra. U kalendaru je ATP Kina open, turnir iz serije 500, koji traje do 5. oktobra. Tamo naš as brani šampionsku titulu, baš kao i na mastersu u Šangaju, koji je na rasporedu od 6. do 12. oktobra.

Publika u Kini ga voli, u ovoj zemlji je često pravio uspehe, brani 1.500 poena (500 Peking, 1.000 Šangaj) i kako sada stvari stoje, njegov nastup tamo ne dolazi pod znak pitanja, mada to Novak nije zvanično potvrdio tokom poslednje konferencije za medije na „Flešingu“.

Posle Azije, sredinom sledećeg meseca Đoković se vraća u Monako, gde ima kraću pauzu do početka mastersa u Parizu. Ukoliko sve prođe po planu, baš u tom periodu bi Jelena trebalo da se porodi, pa je logično očekivati da Đoković preskoči ovo takmičenje.

Slično bi moglo da se desi i sa završnim mastersom u Londonu, ali su, ipak, veće šanse da se Nole pojavi u „O2 areni“ na obali Temze (početak 9. novembar).

U trenucima porodične sreće manje će biti važno da li brani bodove i koliko će mu se Nadal ili Rodžer Federer približiti na listi.

Sigurno je još da će prvi teniser sveta učestvovati u Međunarodnoj premijer ligi, koja okuplja sadašnje i bivše asove belog sporta, od 28. novembra do 13. decembra. Igraće u timu Dubaija.

Komentari / 0

Ostavite komentar