Саво Милошевић очајан и разочаран!

Шта да вам кажем. Млађе селекције у овом тренутку нису приоритет, и то би наша јавност требало да зна – истиче директор млађих селекција ФСС.

Фудбал 09.09.2014 | 00:00
Саво Милошевић очајан и разочаран!

Не постоји интерес да се млада репрезентација Србије пласира на Европско првенство! Речи директора млађих селекција ФСС Саве Милошевића у тренуцима када „орлићи“ играју пресудан меч за пласман у бараж речи су истине које дају реалну слику тренутног стања у репрезентацији коју води Радован Ћурчић.

А кап у препуној чаши жучи била је одлука одговорних да нико од А репрезентативаца не може да крене у Пордаун како би појачао „орлиће“ у пресудном мечу са Северном Ирском.

- Шта да вам кажем - разочаран је Саво Милошевић, директор млађих селекција ФСС. - Млађе селекције у овом тренутку нису приоритет, и то би наша јавност требало да зна. Не постоји интерес да млада репрезентација избори пласман у бараж!

Није тајна, пехови су пратили младу репрезентацију још од првог окупљања на старту квалификација, а закључно са мечом у Пескари недостаје 18 играча.

- Замислите да се то догоди једној Шпанији или Француској, био би то језив ударац и за такве фудбалске силе. И шта сада да причамо? Остаје нам да се скрпимо са ових 12-13 играча колико их имамо овде у Ирској. А питање у каквом су стању и они после свих путешествија. Све је, дакле, сада на стручном штабу... Шта ће да раде, заиста не знам. Видим њихову огромну посвећеност, уложену енергију, рад и знање, али када постоје ограничења и ствари на које ви не можете да утичете, онда имате проблем.

Зар није било реално да Јојић, који није играо против Француске, затим Митровић и Ђуричић, који су имали малу минутажу, појачају вршњаке у пресудном дуелу са Северном Ирском?

- Разговарао сам са председником, генералним секретаром, селектором Адвокатом... Нећу да се понављам, нећу да тражим ни оправдање. Селектор Ћурчић је остао без 14 играча и мислим да све ово што се дешава са овом селекцијом није хумано. Немој само да неко буде паметан и каже како смо имали сјајну генерацију која неће играти на Европском првенству. А ту сјајну генерацију смо имали на окупу само у једном мечу, против Италије у Горњем Милановцу и никад више. Увек се играло без најмање четири-пет играча, а сада када је најважније нема Митровића, Настасића, Марковића, Јојића, Ђуричића, Спајића, Витаса, Брашанца, Чаушића, Ковачевића, Ћосића... Али то је наша реалност. Ми смо само сервис А тима који има приоритет и наравно да смо задовољни када видимо колико млада репрезентација даје А репрезентативаца. Само онда треба рећи да младој селекцији није приоритет резултат, јер се до њега не долази практично без целог једног тима - закључио је Саво Милошевић.

Млада репрезентација је, практично, остала без целог једног тима и поставља се питање са којим саставом би играла у баражу, уколико га избори?

- Шта би нам донео тај бараж? Како мислите да елиминишете једну Шпанију, Португалију или Француску? Са Б тимом младе репрезентације!? Немојте молим вас, будимо озбиљни. Једно су жеље... - не оставља дилему Милошевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРБОЉУБ

09.09.2014 07:17

Хоћете ви странца за тренера,ето вам сада,и нећете отићи ни ви, а ни а селекција на Европско првенство.Све си Саво добро рекао, али се само питам зашто си ућутао послије оноликог блаћења Томислава Караџића?Чак си се и такмичио са њим за мјесто председника Фудбалског савеза СРБИЈЕ,зашто си ућутао?Да ли си се задовољио функцијом директора млађих селекција коју ти је баш Томислав дао?Сада ћути и ради ,задовољио си се тиме и стари мачак Толе те је купио једном обичном функцијом.

ОДГОВОРИТЕ