Savo Milošević očajan i razočaran!

Šta da vam kažem. Mlađe selekcije u ovom trenutku nisu prioritet, i to bi naša javnost trebalo da zna – ističe direktor mlađih selekcija FSS.

Fudbal 09.09.2014 | 00:00
Savo Milošević očajan i razočaran!

Ne postoji interes da se mlada reprezentacija Srbije plasira na Evropsko prvenstvo! Reči direktora mlađih selekcija FSS Save Miloševića u trenucima kada „orlići“ igraju presudan meč za plasman u baraž reči su istine koje daju realnu sliku trenutnog stanja u reprezentaciji koju vodi Radovan Ćurčić.

A kap u prepunoj čaši žuči bila je odluka odgovornih da niko od A reprezentativaca ne može da krene u Pordaun kako bi pojačao „orliće“ u presudnom meču sa Severnom Irskom.

- Šta da vam kažem - razočaran je Savo Milošević, direktor mlađih selekcija FSS. - Mlađe selekcije u ovom trenutku nisu prioritet, i to bi naša javnost trebalo da zna. Ne postoji interes da mlada reprezentacija izbori plasman u baraž!

Nije tajna, pehovi su pratili mladu reprezentaciju još od prvog okupljanja na startu kvalifikacija, a zaključno sa mečom u Peskari nedostaje 18 igrača.

- Zamislite da se to dogodi jednoj Španiji ili Francuskoj, bio bi to jeziv udarac i za takve fudbalske sile. I šta sada da pričamo? Ostaje nam da se skrpimo sa ovih 12-13 igrača koliko ih imamo ovde u Irskoj. A pitanje u kakvom su stanju i oni posle svih putešestvija. Sve je, dakle, sada na stručnom štabu... Šta će da rade, zaista ne znam. Vidim njihovu ogromnu posvećenost, uloženu energiju, rad i znanje, ali kada postoje ograničenja i stvari na koje vi ne možete da utičete, onda imate problem.

Zar nije bilo realno da Jojić, koji nije igrao protiv Francuske, zatim Mitrović i Đuričić, koji su imali malu minutažu, pojačaju vršnjake u presudnom duelu sa Severnom Irskom?

- Razgovarao sam sa predsednikom, generalnim sekretarom, selektorom Advokatom... Neću da se ponavljam, neću da tražim ni opravdanje. Selektor Ćurčić je ostao bez 14 igrača i mislim da sve ovo što se dešava sa ovom selekcijom nije humano. Nemoj samo da neko bude pametan i kaže kako smo imali sjajnu generaciju koja neće igrati na Evropskom prvenstvu. A tu sjajnu generaciju smo imali na okupu samo u jednom meču, protiv Italije u Gornjem Milanovcu i nikad više. Uvek se igralo bez najmanje četiri-pet igrača, a sada kada je najvažnije nema Mitrovića, Nastasića, Markovića, Jojića, Đuričića, Spajića, Vitasa, Brašanca, Čaušića, Kovačevića, Ćosića... Ali to je naša realnost. Mi smo samo servis A tima koji ima prioritet i naravno da smo zadovoljni kada vidimo koliko mlada reprezentacija daje A reprezentativaca. Samo onda treba reći da mladoj selekciji nije prioritet rezultat, jer se do njega ne dolazi praktično bez celog jednog tima - zaključio je Savo Milošević.

Mlada reprezentacija je, praktično, ostala bez celog jednog tima i postavlja se pitanje sa kojim sastavom bi igrala u baražu, ukoliko ga izbori?

- Šta bi nam doneo taj baraž? Kako mislite da eliminišete jednu Španiju, Portugaliju ili Francusku? Sa B timom mlade reprezentacije!? Nemojte molim vas, budimo ozbiljni. Jedno su želje... - ne ostavlja dilemu Milošević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRBOLJUB

09.09.2014 07:17

Hoćete vi stranca za trenera,eto vam sada,i nećete otići ni vi, a ni a selekcija na Evropsko prvenstvo.Sve si Savo dobro rekao, ali se samo pitam zašto si ućutao poslije onolikog blaćenja Tomislava Karadžića?Čak si se i takmičio sa njim za mjesto predsednika Fudbalskog saveza SRBIJE,zašto si ućutao?Da li si se zadovoljio funkcijom direktora mlađih selekcija koju ti je baš Tomislav dao?Sada ćuti i radi ,zadovoljio si se time i stari mačak Tole te je kupio jednom običnom funkcijom.

ODGOVORITE