И у фудбалу челенџ!

Председник ФИФА Сеп Блатер жели да уведе "челенџ систем" на фудбалске утакмице, као што је то случај на тениским мечевима, при чему би тренери екипа имали право да траже од судија поновљени снимак спорне ситуације.

Фудбал 08.09.2014 | 23:30
И у фудбалу челенџ!

Он је открио да жели да овакав систем заживи већ на наредном Светском првенству за играче испод 20 година које ће бити одржано на Новом Зеланду 2015. године.

"Тренери би могли да траже видео снимак спорне ситуације једном или два пута у току полувремена, а тиме би нам помогли да оцењујемо рад арбитара", рекао је Блатер и додао да се нада да ће у скоријој будућности наћи професионалну лигу у којој ће овај систем моћи да се тестира.

"Пробаћемо да нађемо лигу у којој ће бити могуће тестирање система. То је могуће само уколико сви мечеви буду 'покривени' телевизијским преносом. Права прилика за тако нешто је Светско првенство за младе на Новом Зеланду следеће године", истакао је председник ФИФА.

Блатер је најавио и да ће се кандидовати за пети мандат на месту председника.

"Видите да моја мисија није завршена. Недавно сам на конгресу у Сао Паулу добио велику подршку, чак ме је много председника националних савеза питало да останем. У септембру ћу и званично поднети кандидатуру на седници Извршног одбора", рекао је Блатер којем је од 1998. године ово четврти мандат на месту председника ФИФА.

Коментари / 0

Оставите коментар