I u fudbalu čelendž!

Predsednik FIFA Sep Blater želi da uvede "čelendž sistem" na fudbalske utakmice, kao što je to slučaj na teniskim mečevima, pri čemu bi treneri ekipa imali pravo da traže od sudija ponovljeni snimak sporne situacije.

Fudbal 08.09.2014 | 23:30
I u fudbalu čelendž!

On je otkrio da želi da ovakav sistem zaživi već na narednom Svetskom prvenstvu za igrače ispod 20 godina koje će biti održano na Novom Zelandu 2015. godine.

"Treneri bi mogli da traže video snimak sporne situacije jednom ili dva puta u toku poluvremena, a time bi nam pomogli da ocenjujemo rad arbitara", rekao je Blater i dodao da se nada da će u skorijoj budućnosti naći profesionalnu ligu u kojoj će ovaj sistem moći da se testira.

"Probaćemo da nađemo ligu u kojoj će biti moguće testiranje sistema. To je moguće samo ukoliko svi mečevi budu 'pokriveni' televizijskim prenosom. Prava prilika za tako nešto je Svetsko prvenstvo za mlade na Novom Zelandu sledeće godine", istakao je predsednik FIFA.

Blater je najavio i da će se kandidovati za peti mandat na mestu predsednika.

"Vidite da moja misija nije završena. Nedavno sam na kongresu u Sao Paulu dobio veliku podršku, čak me je mnogo predsednika nacionalnih saveza pitalo da ostanem. U septembru ću i zvanično podneti kandidaturu na sednici Izvršnog odbora", rekao je Blater kojem je od 1998. godine ovo četvrti mandat na mestu predsednika FIFA.

Komentari / 0

Ostavite komentar