Европа одустала од нових санкција Русији

Владе ЕУ одгодиле су увођење новог пакета санкција Русији због кризе у Украјини, јер неке од њих желе да разговарају и о начину суспензије раније одређених мјера уколико буде одржан прекид ватре у Украјини, изјавили су европски извори.

Свијет 08.09.2014 | 20:34
Европа одустала од нових санкција Русији

Представници чланица ЕУ састали су се у Бриселу да би одлучили да ли би санкције, о којима је постигнут договор крајем прошле седмице, уопште требало да буду проведене.

На самиту је требало да буде одлучено да ли ће санкције прво бити проведене, а потом суспендоване уколико се одржи прекид ватре.

Према ријечима дипломата, дискусије су биле, углавном процедуралне, али су бројне земље биле против даљег кажњавања Русије да би тиме избјегли евентуалне реципрочне мјере Москве.

"Крајем прошле седмице, чланице ЕУ сагласиле су се о садржају пакета санкција. Данас су се вратили дискусији о начину њиховог провођења", рекао је један од дипломата ЕУ.

Поједине чланице ЕУ изразиле су жељу за дискусијим да ли би нове санкције требало да буду замрзнуте због прекида ватре у Украјини или, уколико би биле проведене, како их суспендовати и када.

Прекид ватре ступио је на снагу крајем прошле седмице. То је дио плана за окончање петомјесечног сукоба у којима је, према подацима УН, погинуло више од 3.000 људи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зима

08.09.2014 18:59

Стигла зима, а плина нема. Европа је у губитку стотине милијарди евра сем Америке ту нико ништа не добија. Схватили су да реципроцитет извоза који немају и увоза гаса кога Руси могу забранити а Европа мора увести нема сврха даље подрзавати пропалу америчку идеју на рачун наивне Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

09.09.2014 08:43

Изгледа да су се у Бриселу полили хладном водом по глави због глупости које праве због амера. Сигурно је да Руси осјећају посљедице санкција али ни близу као ЕУ јер су нашли нова тржишта. Ако би ЕУ увели забрану зоне лета и заврнули гас то би био крах њихове привреде а зна се шта даље слиједи. Незапосленост, смањене плате, нижи стандард... и немири нормалних грађана. Русија није никада уловљавала ЕУ да гледају "своја посла" а итекако може.

ОДГОВОРИТЕ