Платини жестоко по Блатеру!

Председник Европске фудбалске уније Мишел Платини рекао је да је фудбал у стагнацији због владавине Сепа Блатера на челу Светске фудбалске федерације.

Фудбал 08.09.2014 | 21:15
Платини жестоко по Блатеру!

Платини је такође додао да верује да ће Швајцарац продужити свој мандат и после 2019. године.

Први човек европског фудбала је недавно саопштио да неће бити конкуренција Блатеру на избору за првог човека ФИФА у мају 2015. године, месту на којем је Швајцарац од 1998. године.

“Нисам кукавица и немам страх од Блатера. Још не размишљам од преузимању ФИФА, пошто ми је фокус на УЕФА, али у будућности имам жељу да презмем светску организацију. Мислим да Блатер не би требало поново да се кандидује јер ФИФА има очајан углед и фудбал пати. Добро познајем Блатера и не би ме изненадило да се после нових пет година поново кандидује”, рекао је Платини за “Билд”.

Платини је истакао да додела домаћинства Светског првенства 2022. године у Катару прави потез ФИФА.

“Не жалим што су Русија и Катар добили домаћинства, пошто сам хтео да организатори буду они који никада нису били. Што се тиче корупције око избора Катара, могу да кажем да то још није доказано и сакупља се материјал, ако га уопште има”, закључио је Платини.

Некадашњи француски фудбалер поновио је да је против увођења савремене технологије у фудбал, иако се на Мундијалу у Бразилу то показало као добар потез.

Коментари / 0

Оставите коментар