Platini žestoko po Blateru!

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da je fudbal u stagnaciji zbog vladavine Sepa Blatera na čelu Svetske fudbalske federacije.

Fudbal 08.09.2014 | 21:15
Platini žestoko po Blateru!

Platini je takođe dodao da veruje da će Švajcarac produžiti svoj mandat i posle 2019. godine.

Prvi čovek evropskog fudbala je nedavno saopštio da neće biti konkurencija Blateru na izboru za prvog čoveka FIFA u maju 2015. godine, mestu na kojem je Švajcarac od 1998. godine.

“Nisam kukavica i nemam strah od Blatera. Još ne razmišljam od preuzimanju FIFA, pošto mi je fokus na UEFA, ali u budućnosti imam želju da prezmem svetsku organizaciju. Mislim da Blater ne bi trebalo ponovo da se kandiduje jer FIFA ima očajan ugled i fudbal pati. Dobro poznajem Blatera i ne bi me iznenadilo da se posle novih pet godina ponovo kandiduje”, rekao je Platini za “Bild”.

Platini je istakao da dodela domaćinstva Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru pravi potez FIFA.

“Ne žalim što su Rusija i Katar dobili domaćinstva, pošto sam hteo da organizatori budu oni koji nikada nisu bili. Što se tiče korupcije oko izbora Katara, mogu da kažem da to još nije dokazano i sakuplja se materijal, ako ga uopšte ima”, zaključio je Platini.

Nekadašnji francuski fudbaler ponovio je da je protiv uvođenja savremene tehnologije u fudbal, iako se na Mundijalu u Brazilu to pokazalo kao dobar potez.

Komentari / 0

Ostavite komentar