Познати домаћини Еуробаскета 2015.

По узору на УЕФА, и Европско првенство у кошарци 2015. године биће организовано у више земаља. Завршница турнира на фудбалском стадиону у Лилу!

Кошарка 08.09.2014 | 20:00
Познати домаћини Еуробаскета 2015.

Загреб, Рига, Берлин и Монпеље биће градови домаћини групне фазе Европског првенства у кошарци 2015. године, одлучила је данас ФИБА у Шпанији.

Уместо у Украјини, која је првобитно била одређена за домаћина, али је због нестабилне политичке ситуације ипак одлучено да се тамо не игра, Европско првенство у кошарци биће одржано у четири земље: Хрватској, Летонији, Немачкој и Француској.

Тамо ће бити одигране групне фазе шампионата, а потом ће се, они који обезбеде улазак у завршницу, преселити у Лил, где ће бити одигран завршни део турнира, укључујући финале.

Сад следи пикантерија: све те утакмице завршнице биће одигране на фудбалском стадиону, на којем има места за око 30.000 људи. Наравно, стадион ће за ту прилику бити покривен.

За сада још није одређен термин Европског првенства, али претпоставља се да ће бити од 4. до 20. септембра 2015. године. Жреб ће бити у јануару или у фебруару наредне године.

Титулу европског првака брани Француска.

Коментари / 0

Оставите коментар