Poznati domaćini Eurobasketa 2015.

Po uzoru na UEFA, i Evropsko prvenstvo u košarci 2015. godine biće organizovano u više zemalja. Završnica turnira na fudbalskom stadionu u Lilu!

Košarka 08.09.2014 | 20:00
Poznati domaćini Eurobasketa 2015.

Zagreb, Riga, Berlin i Monpelje biće gradovi domaćini grupne faze Evropskog prvenstva u košarci 2015. godine, odlučila je danas FIBA u Španiji.

Umesto u Ukrajini, koja je prvobitno bila određena za domaćina, ali je zbog nestabilne političke situacije ipak odlučeno da se tamo ne igra, Evropsko prvenstvo u košarci biće održano u četiri zemlje: Hrvatskoj, Letoniji, Nemačkoj i Francuskoj.

Tamo će biti odigrane grupne faze šampionata, a potom će se, oni koji obezbede ulazak u završnicu, preseliti u Lil, gde će biti odigran završni deo turnira, uključujući finale.

Sad sledi pikanterija: sve te utakmice završnice biće odigrane na fudbalskom stadionu, na kojem ima mesta za oko 30.000 ljudi. Naravno, stadion će za tu priliku biti pokriven.

Za sada još nije određen termin Evropskog prvenstva, ali pretpostavlja se da će biti od 4. do 20. septembra 2015. godine. Žreb će biti u januaru ili u februaru naredne godine.

Titulu evropskog prvaka brani Francuska.

Komentari / 0

Ostavite komentar