На видику влада Косова без Тачија

Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа рекао је да би евентуални споразум са покретом Самоопредељење бити само договор о принципима.

 

Србија 08.09.2014 | 17:46
На видику влада Косова без Тачија

Он је истакао да то неће бити споразум о условима једне или друге стране, а после састанка лидера постизборног блока ДСК, АЗБК и ИК са покретом Самоопредељење рекао је да није постигнут коначан договор, али да су ставови у великој мери приближени.

"Немамо постављене услове од Самоопредељења. Ми смо разговарали о принципима на којима се ради да би се ишло даље", рекао је Мустафа.

Он је одбацио као неистините најаве појединих медија да ће неки од посланика ДСК пребећи у Демократску партију Косова (ДПК) досадашњег премијера Хашима Тачија и гласати за кандидата те странке за председника Скупштине Косова.

Мустафа је позвао председавајућу конститутивне седнице косовског парламента Фљору Бровину да поштује правила која се односе на конститутивну седницу.

Лидер АЗБК и кандидат постизборног блока за премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је да за сада још нема коначног споразума с представницима покрета Самоопредељење.

Он је додао да очекује да ће у наставку конститутивне седнице Скупштине Косова, постизборни блок и покрет Самоопредељење, наступати заједно, пошто су ставови две стране битно приближени.

Поједини приштински медији објавили су да је постизборни блок ДСК- АЗБК-ИК постигао је договор с покретом Самоопредељење око учешћа у власти.

Портал Газета Блиц јавио је, да је од извора који учествује на заједничком састанку постизборног блока и покрета Самоопредељење, добио потврду да је постигнут договор.

"Сагласили смо се да заједно са Самоопредељењем створимо институције", рекао је тај извор портала.


Коментари / 0

Оставите коментар