Na vidiku vlada Kosova bez Tačija

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa rekao je da bi eventualni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje biti samo dogovor o principima.

 

Srbija 08.09.2014 | 17:46
Na vidiku vlada Kosova bez Tačija

On je istakao da to neće biti sporazum o uslovima jedne ili druge strane, a posle sastanka lidera postizbornog bloka DSK, AZBK i IK sa pokretom Samoopredeljenje rekao je da nije postignut konačan dogovor, ali da su stavovi u velikoj meri približeni.

"Nemamo postavljene uslove od Samoopredeljenja. Mi smo razgovarali o principima na kojima se radi da bi se išlo dalje", rekao je Mustafa.

On je odbacio kao neistinite najave pojedinih medija da će neki od poslanika DSK prebeći u Demokratsku partiju Kosova (DPK) dosadašnjeg premijera Hašima Tačija i glasati za kandidata te stranke za predsednika Skupštine Kosova.

Mustafa je pozvao predsedavajuću konstitutivne sednice kosovskog parlamenta Fljoru Brovinu da poštuje pravila koja se odnose na konstitutivnu sednicu.

Lider AZBK i kandidat postizbornog bloka za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da za sada još nema konačnog sporazuma s predstavnicima pokreta Samoopredeljenje.

On je dodao da očekuje da će u nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova, postizborni blok i pokret Samoopredeljenje, nastupati zajedno, pošto su stavovi dve strane bitno približeni.

Pojedini prištinski mediji objavili su da je postizborni blok DSK- AZBK-IK postigao je dogovor s pokretom Samoopredeljenje oko učešća u vlasti.

Portal Gazeta Blic javio je, da je od izvora koji učestvuje na zajedničkom sastanku postizbornog bloka i pokreta Samoopredeljenje, dobio potvrdu da je postignut dogovor.

"Saglasili smo se da zajedno sa Samoopredeljenjem stvorimo institucije", rekao je taj izvor portala.


Komentari / 0

Ostavite komentar