Блатер попут Тита!

Председник Светске фудбалске федерације потврдио да ће се кандидовати за још један мандат на тој функцији.

Фудбал 08.09.2014 | 19:19
Блатер попут Тита!

Сеп Блатер (78) је председник ФИФА већ 16 година и нема намеру да се повуче!

У видео-интервјуу који је приказан на Сокерекс конференцији у Манчестеру, Блатер је обелоданио да ће се кандидивати и за пети мандат на тој функцији.

Швајцарац је 2011. обећао да се више неће кандидовати, али је овог понедељка навео да се због подршке већине националних асоцијација на Конгресу ФИФА у Сао Паулу предомислио.

"Моја мисија није завршена. На последњем Конгресу у Сао Паулу је оргомна већина националних асоцијација тражила да останем", казао је Блатер.

Он је навео да ће нову кандидатуру званично потврдити на састанку Извршног комитета ФИФА, заказаном за 25. и 26. септембар.

Председник Европске фудбалске Европске фудбалске федераце, Мишел Платини, дуго је сматран наследником Блатера, али је Француз крајем августа саопштио да се неће кандидовати за ту функцију.

Подсетимо, Јосип Броз Тито је Југославијом владао 35 година. Видећемо колико дуго ће Блатер бити "први човек" светског фудбала.

Избори за првог човека Светске фудбалске федерације одржаће се на Конгресу ФИФА у мају 2015. године, а кандидатуре би требало да се поднесу до јануара.

Коментари / 0

Оставите коментар