Blater poput Tita!

Predsednik Svetske fudbalske federacije potvrdio da će se kandidovati za još jedan mandat na toj funkciji.

Fudbal 08.09.2014 | 19:19
Blater poput Tita!

Sep Blater (78) je predsednik FIFA već 16 godina i nema nameru da se povuče!

U video-intervjuu koji je prikazan na Sokereks konferenciji u Mančesteru, Blater je obelodanio da će se kandidivati i za peti mandat na toj funkciji.

Švajcarac je 2011. obećao da se više neće kandidovati, ali je ovog ponedeljka naveo da se zbog podrške većine nacionalnih asocijacija na Kongresu FIFA u Sao Paulu predomislio.

"Moja misija nije završena. Na poslednjem Kongresu u Sao Paulu je orgomna većina nacionalnih asocijacija tražila da ostanem", kazao je Blater.

On je naveo da će novu kandidaturu zvanično potvrditi na sastanku Izvršnog komiteta FIFA, zakazanom za 25. i 26. septembar.

Predsednik Evropske fudbalske Evropske fudbalske federace, Mišel Platini, dugo je smatran naslednikom Blatera, ali je Francuz krajem avgusta saopštio da se neće kandidovati za tu funkciju.

Podsetimo, Josip Broz Tito je Jugoslavijom vladao 35 godina. Videćemo koliko dugo će Blater biti "prvi čovek" svetskog fudbala.

Izbori za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije održaće se na Kongresu FIFA u maju 2015. godine, a kandidature bi trebalo da se podnesu do januara.

Komentari / 0

Ostavite komentar