Папе пред Кипране

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине оодрадила је свој претпосљедњи тренинг пред почетак квалификација за ЕУРО 2016. Још данас од 18 сати Змајеви ће тренирати на Билином пољу, а у уторак ће у први бој за бодове против Кипра.

Фудбал 08.09.2014 | 19:00
Папе пред Кипране

"Сви су спремни, припреме теку без икаквих проблема. Момци вјероватно са нестрпљењем очекују утакмицу. Имамо још два тренинга, а вјероватно ћемо и на дан утакмице мало тренирати. Углавном, за сада је све онако како смо очекивали", рекао је Папе и признао:

"Атмосфра је мало, у ствари добро поремећена овим што се десило у Зеници, овом трагедијом. Изгледа да смо ми несрећна земља, мало мало, па нам се нешто деси".

Селектор Сафет Сушић још увијек није гледао снимак утакмице у којој је Кипар поражен с 2:0 од Хрватске.

"Данас ћу ја гледати ову утакмицу са сарадницима. Играчи вјероватно неће гледати јер имамо то лоше искуство, сваки пут кад гледамо утакмицу имамо некакав другачији утисак. Немамо разлога да ми њих посебно гледамо. Да играмо против неке јаче екипе вјероватно би истој поклонили много више пажње, овај пут морамо да мислимо на нас с тим да ћемо ми имати пуно више лопту у посједу. Врло лако ћемо вјероватно долазити до њихових задњих 30 метара, а послије тога треба тражити ријешења. Исто тако, требамо се прибојавати да нам се не деси у тој игри да оставимо превише простора за њихове контранападе, да нам се то не освети. Углавном, момци су свјесни да ми ову утакмицу морамо по сваку цијену да побиједимо", истакао је Сушић.

У новим квалификацијама Сушић ће очито наставити форсирати нападачку игру.

"Ми ћемо читаве ове квалификације играти са два или три нападача. Ми никада нећемо играти с једним нападачем. Ако то буду два класична нападача, онда ће то бити Ведо и Џеко, а ако некад једног од њих двојице не буде било онда ћу ставити два играча са стране. Можда Едина Вишћу или Изета Хајровића и они су нападачи. Ми можемо играти с два или три нападача", рекао је селектор БиХ тима.

Наш национални тим је одувијек био нападачки потентан и играо за гол више, а Сушић сматра да свакој од "осредњих" екипа Змајеви могу дати три гола.

"Ми имамо екипу која може дати три гола, а на начин како играмо и нама свако може дати гол. Видјели сте и у Тузли да нам је Лихтенштајн могао дати гол. Најважније је да ми имамо екипу која овим "мањим" и "средњим" екипама може дати три гола, а сумњам да они нама могу дати више од једног или два. Мислим да имамо екипу која у оваквим утакмицама може да нађе брзо рјешење . У оваквим утакмицама је то врло важно, јер како вријеме више протиче, а ниси дао гол, почиње нервоза, нестрпљене и онда се почиње одступати од своје игре и то се може осветити", казао је легендарни фудбалер ПСЖ-а.

Селектор фудбалске репрезентације БиХ још увијек има одређене недоумице око састава који ће супротставити Кипранима.

"Имам ја увијек дилема. Никада нисам имао екипу три дана прије почетка утакмице. Вјероватно ћу до самог почетка имати дилему, можда и сат-два прије утакмице. Можда ће играчи знати на основу онога што будемо радили на терену, али ја себи дајем за право да ако и у једном тренутку видим да то није то да увијек промијеним", каже Папе.

У борбу за прве бодове чији збир ће на крају, надамо се, бити довољан за пласман на Европско првенство Сушић је кренуо са подмлађеним саставом.

"Сигурно је да је ова репрезентација у односу на ону која је играла на Свјетском првенству доста млађа. Добро би било да ови играчи у квалификацијама сазрију и да имамо на Европском првенству, уколико одемо, а надам се да хоћемо, и младу, али и прилично зрелу екипу", резоновао је Сушић на крају свог обраћања медијима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

08.09.2014 19:07

Напријед Змајеви у нове побједе ка Европском првенству.. Сретно сутра.

ОДГОВОРИТЕ