Београд очекује договор са ММФ-ом

Премијер Србије Александар Вучић данас је на састанку са сталним представником Међународног монетарног фонда /ММФ/ у Србији Дехенгом Кимом изразио очекивање да ће Београд постићи договор са том финансијском организацијом.

Србија 08.09.2014 | 17:16
Београд очекује договор са ММФ-ом

На састанку, коме су присуствовали и министар финансија Србије Душан Вујовић, министар привреде Жељко Сертић, министар државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, министар за рад и социјална питања Александар Вулин и гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, Вучић је рекао да Србија мора да настави структурне реформе.

Он је нагласио да представници ММФ-а у разговорима са представницима власти у Србији нису предложили конкретне мјере потребне за фискалне уштеде, али да су представници Владе Србије упознали сталног представника ММФ-а о мјерама усмјереним на уштеде у буџету и стабилизацију јавног дуга, као и о мјерама за оживљавање привреде.

Представници Владе Србије нагласили су да ће размотрити мере политике у наредним недељама, саопштено је из Владе Србије.

Став представника ММФ-а је да све мјере које буду усвојене, треба да имају широку друштвену прихватљивост, да би се обезбиједила њихова одрживост, и у том контексту је савјетовано да пакет треба да заштити социјално угрожене.


Коментари / 0

Оставите коментар