Бивши Звездаш рекао збогом фудбалу

Аилтон је завршио своју фудбалску каријеру у 41. години и већ жели нови посао у клубу са којим је осовјио Бундеслигу два пута.

Фудбал 08.09.2014 | 17:15
Бивши Звездаш рекао збогом фудбалу

Сећате ли се Аилтона? Малог, дебељушкастог али мнгоо брзог бившег нападача Црвене звезде. Одлучио је да окачи копачке о клин, у 41. години свог живота.

Првих пет година професионалног фудбала Аилтон Гонкалвес да Силва провео је играјући за бразилске и мексичке клубове, а онда је стигао у свој први европски клуб где је оставио највећи траг. У Вердер из Бремена стигао је 1998. године и ту одиграо шест сезона, за време којих је забележио 169 наступа и уписао се 88 пута у листу стрелаца за тим са Везера.

Сезона 2003/2004 била је најуспешнија за Аилтона, тада је освојио дуплу круну у зелено белом дресу, а проглашен је и за најбољег играча шампионата.

У својој каријери је играо за преко 20 клубова међу којима је и Црвена Звезда за коју је наступао у сезони 2006/2007 (одиграо 13 мечева и постигао четири гола).

Бразилац се од фудбала опростио управо тамо где му је било најлепше, управо на стадиону Везер.

У последњих 20 година Аилтон је променио 21 клуб међу којима су Шалке, Бешикташ, Грасхоперс, Металург из Доњецка, а последња екипа за коју је играо је немачки нижелигаш Хасија Бинген.

"Чекам неку понуду, јер су моја врата још увек отворена. Волео бих када би ми дали неки посао у Вердеру“, поручио је бразилски нападач.

Коментари / 0

Оставите коментар