Bivši Zvezdaš rekao zbogom fudbalu

Ailton je završio svoju fudbalsku karijeru u 41. godini i već želi novi posao u klubu sa kojim je osovjio Bundesligu dva puta.

Fudbal 08.09.2014 | 17:15
Bivši Zvezdaš rekao zbogom fudbalu

Sećate li se Ailtona? Malog, debeljuškastog ali mngoo brzog bivšeg napadača Crvene zvezde. Odlučio je da okači kopačke o klin, u 41. godini svog života.

Prvih pet godina profesionalnog fudbala Ailton Gonkalves da Silva proveo je igrajući za brazilske i meksičke klubove, a onda je stigao u svoj prvi evropski klub gde je ostavio najveći trag. U Verder iz Bremena stigao je 1998. godine i tu odigrao šest sezona, za vreme kojih je zabeležio 169 nastupa i upisao se 88 puta u listu strelaca za tim sa Vezera.

Sezona 2003/2004 bila je najuspešnija za Ailtona, tada je osvojio duplu krunu u zeleno belom dresu, a proglašen je i za najboljeg igrača šampionata.

U svojoj karijeri je igrao za preko 20 klubova među kojima je i Crvena Zvezda za koju je nastupao u sezoni 2006/2007 (odigrao 13 mečeva i postigao četiri gola).

Brazilac se od fudbala oprostio upravo tamo gde mu je bilo najlepše, upravo na stadionu Vezer.

U poslednjih 20 godina Ailton je promenio 21 klub među kojima su Šalke, Bešiktaš, Grashopers, Metalurg iz Donjecka, a poslednja ekipa za koju je igrao je nemački niželigaš Hasija Bingen.

"Čekam neku ponudu, jer su moja vrata još uvek otvorena. Voleo bih kada bi mi dali neki posao u Verderu“, poručio je brazilski napadač.

Komentari / 0

Ostavite komentar