Звезда избачена из Суперлиге!

Рукометни клуб Црвена звезда није добио дозволу за такмичење у Суперлиги и у предстојећој сезони неће играти у елитном друштву.

Остали спортови 08.09.2014 | 16:03
Звезда избачена из Суперлиге!

Упркос напорима Заједнице Суперлиге и Спортског друштва Црвена звезда, ’црвено-бели’ нису испунили услове за Суперлигу.

Како преноси „Спорт“, Спортско друштво није успело да постигне договор са играчима којима се дугује новац и због којих Звезда није добила дозволу да се такмичи. Заједница је репрограмирала дугове, продужила рокове мимо свих правила, али то није донело решење по којем би Звезда остала у Суперлиги.

„Изашли смо у сусрет, учинили све уступке, под условом да се постигне споразум којима се дугује новац, али нажалост, изгледа да то није уродило плодом. Немају сагласност играча којима се дугује“, рекао је Драган Јаћовић, председник Заједнице Суперлиге, „Спортско друштво је дало писмену гаранцију, навело рок до када ће да измири обавезе. Били смо спремни да то прихватимо у интересу рукомета првенствено. Рок је био од децембра до 31. маја. Међутим, играчи, по информацијама које имам, нису били спремни да прихвате споразум. Изгледа немају поверење у људе из рукометног клуба“.

Звезда тренутно дугује Николи Докићу, Николи Шљиванчанину, Урошу Милошевићу, Немањи Зеленовићу и Стевану Ћирићу.

„Нажалост, Црвена звезда неће моћи да се такмичи ни у Суперлиги, ни у било којој другој, баш због ситуације коју имају са тим играчима. По овоме свему следи пауза од годину дана, колико знам. Истекао је крајњи рок и све води ка томе. Ми смо, као Заједница, учинили све да до овога не дође. Међутим, нисмо спортни ни ми, ни Спортско друштво Црвена звезда, али нешто шкрипи у односу играча и представника рукометног клуба“, нагласио је Јаћовић за „Спорт“.

Коментари / 0

Оставите коментар