Боснићу одређен једномјесечни притвор

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за пет лица у предмету "Хусеин Боснић и други", осумњичених за терористичке активности.

Босна и Херцеговина 08.09.2014 | 12:54
Боснићу одређен једномјесечни притвор

Притвор, који може трајати до 3. октобра, одређен је Хусеину Боснићу, Авдулаху Хасановићу, Енесу Мешићу, Емину Хоџићу и Адему Карамуји, саопштено је из Суда БиХ. Суд је утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривична дјела за која се терете.

Притвор је одређен због постојања околности које указују на опасност од бјекства, основане бојазни која указује да ће осумњичени, уколико се нађу на слободи, ометати кривични поступак утицајем на свједоке, као и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити или довршити кривично дјело.

Хусеин Боснић, Авдулах Хасановић, Енес Мешић, Емин Хоџић и Адем Карамуја осумњичени су за кривично дјело организовање терористичке групе у вези са кривичним дјелом јавно подстицање на терористичке активности и кривично дјело врбовање ради терористичких активности.

Ухапшени су 3. септембра у полицијској акцији кодног назива "Дамаск", коју су, по налогу Тужилаштва БиХ, извели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирсада

08.09.2014 16:46

Ја би тебе дозивотно затворила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирсада

09.09.2014 14:03

Слажем се са тобом

ОДГОВОРИТЕ