Bosniću određen jednomjesečni pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za pet lica u predmetu "Husein Bosnić i drugi", osumnjičenih za terorističke aktivnosti.

Bosna i Hercegovina 08.09.2014 | 12:54
Bosniću određen jednomjesečni pritvor

Pritvor, koji može trajati do 3. oktobra, određen je Huseinu Bosniću, Avdulahu Hasanoviću, Enesu Mešiću, Eminu Hodžiću i Ademu Karamuji, saopšteno je iz Suda BiH. Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete.

Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, osnovane bojazni koja ukazuje da će osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Husein Bosnić, Avdulah Hasanović, Enes Mešić, Emin Hodžić i Adem Karamuja osumnjičeni su za krivično djelo organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom javno podsticanje na terorističke aktivnosti i krivično djelo vrbovanje radi terorističkih aktivnosti.

Uhapšeni su 3. septembra u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", koju su, po nalogu Tužilaštva BiH, izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mirsada

08.09.2014 18:46

Ja bi tebe dozivotno zatvorila.

ODGOVORITE
Name

Re Mirsada

09.09.2014 16:03

Slažem se sa tobom

ODGOVORITE