Одговор Русије на нове санкције

Нове санкције против Русије у секторима енергетике и финансија могле би да изазову асиметричан одговор Москве, као што је затварање ваздушног простора, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

Свијет 08.09.2014 | 09:20
Одговор Русије на нове санкције

"Запад треба да се запита да ли су потребне нове санкције. Ако су санкције повезане са енергетиком или се ради о додатним рестрикцијама нашег финансијског сектора мораћемо да одговоримо асиметрично, односно да затворимо наш ваздушни простор", рекао је Медведев за лист "Ведомости".

Он је додао да је небо изнад Русије и даље отворено јер Русија дјелује на основу пријатељских односа са својим партнерима.

Медведев је истакао да би у случају да Русија затвори свој ваздушни простор неке авиокомпаније са Запада банкротирале.

"То је лоша опција. Желим да наши партнери схвате да санкције неће помоћи да се успостави мир у Украјини. Овдје је ријеч о инертности и, на жалост, спремности да се прибјегне сили у међународним односима", истакао је Медведев, преноси РИА "Новости".

Нови пакет санкција који су у петак, 5. септембра, потврдили амбасадори земаља ЕУ, укључује већа ограничења приступа Русије тржишту капитала, односи се и на одбрану, на робу за двоструку војну и цивилну употребу и осјетљиву технологију, а проширен је списак имена људи чија би се имовина блокирала и којима би се забранило издавање виза.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МБ

08.09.2014 10:16

Ја мислим да це Америка навуци ЕУ на танак лед као и до сада у свим ратовима еједино овдје су наисли на тврд орах и незнају да себи копају јаму у коју це упасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јован

13.09.2014 06:35

Срамота ста ради Европа против Русије брука овај народ не види ниста.

ОДГОВОРИТЕ