Odgovor Rusije na nove sankcije

Nove sankcije protiv Rusije u sektorima energetike i finansija mogle bi da izazovu asimetričan odgovor Moskve, kao što je zatvaranje vazdušnog prostora, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Svijet 08.09.2014 | 09:20
Odgovor Rusije na nove sankcije

"Zapad treba da se zapita da li su potrebne nove sankcije. Ako su sankcije povezane sa energetikom ili se radi o dodatnim restrikcijama našeg finansijskog sektora moraćemo da odgovorimo asimetrično, odnosno da zatvorimo naš vazdušni prostor", rekao je Medvedev za list "Vedomosti".

On je dodao da je nebo iznad Rusije i dalje otvoreno jer Rusija djeluje na osnovu prijateljskih odnosa sa svojim partnerima.

Medvedev je istakao da bi u slučaju da Rusija zatvori svoj vazdušni prostor neke aviokompanije sa Zapada bankrotirale.

"To je loša opcija. Želim da naši partneri shvate da sankcije neće pomoći da se uspostavi mir u Ukrajini. Ovdje je riječ o inertnosti i, na žalost, spremnosti da se pribjegne sili u međunarodnim odnosima", istakao je Medvedev, prenosi RIA "Novosti".

Novi paket sankcija koji su u petak, 5. septembra, potvrdili ambasadori zemalja EU, uključuje veća ograničenja pristupa Rusije tržištu kapitala, odnosi se i na odbranu, na robu za dvostruku vojnu i civilnu upotrebu i osjetljivu tehnologiju, a proširen je spisak imena ljudi čija bi se imovina blokirala i kojima bi se zabranilo izdavanje viza.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MB

08.09.2014 10:16

Ja mislim da ce Amerika navuci EU na tanak led kao i do sada u svim ratovima ejedino ovdje su naisli na tvrd orah i neznaju da sebi kopaju jamu u koju ce upasti.

ODGOVORITE
Name

jovan

13.09.2014 06:35

Sramota sta radi Evropa protiv Rusije bruka ovaj narod ne vidi nista.

ODGOVORITE