Џек Трбосјек био пољски имигрант

Мистерија дуга више од 100 година - ко је био Џек Трбосјек, откривена је уз помоћ ДНК анализе.

Свијет 07.09.2014 | 18:49
Џек Трбосјек био пољски имигрант


Резултат каже да је вишеструки лондонски убица жена из 1888. био пољски имигрант Арон Космински.

Реномирани ДНК стручњак тврди да је пољски имигрант Аарон Космински - који је и био један од шесторице кључних осумњичених у тој историјској мистерији, заправо - прави серијски убица, пише Дејли мејл.

Мрачне теорије мучиле су јавност и истражне органе о монструозним злочинима почињеним у источном Лондону, који су много година касније постали тема многих филмова, али правог одговора није било 126 година.

У открићу идентитета убице пресудна је била ДНК анализа шала понађеног поред тијела једне од жртава Кетрин Едоверс. Британска штампа наводи да је сада тај шал анализирао Јари Лоухелејнен, који се бави историјским злочинима. Он је користио софистицирану методу форензичке технике и утврдио да шал садржи ДНК жртве, али и убице.

Џек Трбосјек је убијао углавном жене проститутке по најзабаченијим дијеловима Лондона и то на врло свиреп начин - прво би им пресјекао грло, а потом осакатио њихова тијела.

Истрага је обухватила 100 особа, међу којима су били осумњичени чак и чланови краљевске породице, на примјер принц Алберт Виктор, доктор краљице Викторије, али и чувени сликари и умјетници тог времена.

Коментари / 0

Оставите коментар