Иванић: Чувати Српску знањем и мудрошћу

Предсједник Партије демократског прогреса и кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је у Приједору да ће Републику Српску чувати мудрошћу, знањем и искуством, те да она с њим може бити стабилна и сигурна.

Република Српска 07.09.2014 | 17:02
Иванић: Чувати Српску знањем и мудрошћу

Лидер ПДП-а истакао је да интересе Републике Српске у Предсједништву БиХ може далеко боље бранити од Жељке Цвијановић, образложивши да је она „почетник у тим односима и да се не може равноправно носити са потенцијалним члановима из бошњачког и хрватског народа“.

-Увјерен сам да се у БиХ, умјесто сукоба, може ући у нормалну сарадњу, нормално доношење одлука, а то можемо уколико оставимо по страни све ствари о којима имамо различите ставове, и прихватити се ствари и тема око којих можемо постићи концензус. Приоритети нам требају бити стварање услова за привлачење озбиљних страних фирми и инвестиционих улагања, што ће нам омогућити не само побољшање запослености, него и излазак БиХ из садашње изолације - рекао је Иванић.

Иванић је увјерен и да ће нови састав Вијећа министара БиХ и Предсједништва БиХ ући у бољу комуникацију са окружењем и свијетом, те да ће то бити од користи за РС.

Он је поручио да грађани треба да схвате како на предстојећим парламентарним изборима не гласају за политичке партије, него за себе и ситуацију у којој ће се у наредне четири године налазити.

-Никад нисам чуо да они који су незадовољни влашћу гласају поново за њу, изузев ако није посриједи страх, а 75 посто грађана у РС незадовољно је садашним стањем у којима се налазе они и РС. Владајућа коалиција им нема ништа ново понудити, јер што је имала, то је и урадила, а са оним што је урадила не можемо никако бити задовољни - сматра Иванић.

Политика којом ПДП излази на парламентарне изборе, а којој су приоритети економија, односно сварање услова за брже запошљавање, борба против корупције, која је највећи проблем у РС и доношење читавог низа законских мјера који то треба да омогуће и заштиту дијела социјалних категорија, обећава добре изборне резултате у Приједору, али и у Републици Српској – нагласио је Иванић.

Такође, чињеница је да су многи Приједорчани разочарани у Демократски народни савез (ДНС) јер су препознали ову партију као „приљепак власти“ у служби Милорада Додика. То ће бити додатни разлог што ће на парламентарним изборима грађани гласати за ПДП и у овом граду биће освајено три до четири хиљаде гласова.

Иванић је скренуо пажњу на то да се не смије насјести на генералну оцјену како су сви политичари исти.

-У Републици Српској има политичара који нису промовисали тајкуне, нису запошљавали своје уже и шире чланове породице у институције власти или у предузећа у којима као носиоци власти имају учешће и утицај, нису додјељивали својим најближим члановима породице вишемилионске кредите, те немају некретнине велике вриједности у РС и земљама у окружењу – закључио је предсједник ПДП-а Младен Иванић.

www.пдп.рс.ба

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

борац рс

07.09.2014 15:36

Горе бити не мозе, покусајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

07.09.2014 15:48

Веома болесне амбиције бити за нешто, а да то други плаћају. Многи српски политичари РС желе БиХ као краву музару, а кад недаје млијеко да је закољу и месо осуше. Неће то тако моћи, јер има и друга страна која је јача од идеје и жеље Иванића који се сам сврстава у националисте, а којег би требали да плаћају порески обавезници који неће и не желе за њега гласати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

07.09.2014 16:08

Господине Иванићу и сувише вам је лак посао побиједити протукандидата која иде плачући код великог Баје да је брани од смијешних ствари. Убједљиво се види да Ваш противкандидат нема никав дипломатски одговор за било шта. Ви са својима знањем и звањем дугујете народу питања из ваше струке. Да ли би Републици Српској било боље, да неким својим тз. привредницима које подупире актуална полтитика, дати по милион КМ да се не баве привредом као што је Њемачка плаћала последњем власнику фирме Круп из Есена. Доле наведене чињенице говоре да је новац у овој земљи у рукама људи који нити знају шта је економија ни шта је привреда али врло добро знају опрати новац. Кад тад ће се видјети да иза тих људи може остати само пропаст. Да вас подсетим први грађевинац Српске цијело љето не вади цријева за испупавање воде из свог подрума. Ако то није за себе урадио тако да нема тих проблема како онда изводи радове кад не ради себи? Доказано је да је истом човјеку у другој земљи одузето толико новца колико се тако не смије носати. Не могу да вјерујем да немате коментар да инвеститор који треба да инвестира 250 милиона има само четри радника, па нека је како он каже и дванест. Чему води овакав начин пословљња? Питање свих питања: је ли могуће како сте могли као човјек од науке све то прећутати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

07.09.2014 17:04

Наравно , зато имате мој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ЈСО

07.09.2014 17:30

Професоре,не сумњамо у Вас да цете да пометете "професорицу" енглеског језика ! Само напријед !

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

07.09.2014 18:24

Како га није срамота уопште проговорити? Па одакле њему онолики новац који има? Поштено радио и зарадио?! Коса ми се на глави диже кад га видим. Прича бајке за малу дјецу. Сјећају ли се пензионери када су добијали мање од 80 % пензије док је тај човјек био премијер? Желите ли заиста да вас такав представља у Вијећу министара? Шта мислите шта ће учинити за свој народ?? Не могу вјеровати да народ има мозак као код акваријске рибице :(((((

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац врс озрен и возуца

07.09.2014 19:20

господине иваницу молим вас немојте ви цувати рс висте давно показали своје рс је нај висе изгубила када сте ви били на власти има бољих од тебе и ви сте нај веци промасај сдс

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорисФЦРС

07.09.2014 19:21

Отворим ја неку анкету везану за изборе и то баш за српског члана пресједништва БиХ и као ја ћу ти гласати у анкети... Погледам ја опције кад оно стоји Жељка Цвијановић, Младен Иванић и "неки трећи" Горан Змијанац... И тако ја умјесто да кликнем на неког и дам виртуелну подршку сав збуњен притиснем X и затворим страницу брже боље... А јесу нам понудили опције за изабрати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцко

07.09.2014 19:46

нај вецу греску коју је направио сдс је бас иваниц и мозе их то и костати

ОДГОВОРИТЕ
Name

РСрпска

07.09.2014 20:02

Иванићу немојте Ви чувати РС молим Вас, боље одустаните од кандидатуре...Давно сте показали да сте за то неспособни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

07.09.2014 22:13

Треба Иванићу, ако је способан, дати неко пропало предузеће да покрене производњу па би народ видио ко је за шта способан, а не сједити на државним јаслама и коментарисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

08.09.2014 01:01

Господо за сада немате бољег човјека од Иванића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

08.09.2014 18:55

Нисам твој фан.Али ја мислим да је та функција као измисљена за тебе.А сто се тице Зељке.Ја мислим да си сам бирао против кандидата да га не би могао бољег изабрати.Ста це ова медјународна секретарица из Теслица.Обицна домацица.Превеслаце је ови у Сарајеву како им се цефне.Амбиције су једно,и сви ми за себе мислимо да смо нај паметнији,па тако и она.А у ствари комплекс мале средине говори из ње у свакој реценици....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачај прекајски

11.09.2014 18:52

Лако је Иванићу, у његова једра дува и жељка премијерка, здушно и снажно како то само она зна. Сваки њен јавни иступ, изјава, саопштење..., даје убрзање Иванићу и скраћује му пут до кабинета у оној аустроугарској згради у СА. Аферим обома..

ОДГОВОРИТЕ