Ivanić: Čuvati Srpsku znanjem i mudrošću

Predsjednik Partije demokratskog progresa i kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je u Prijedoru da će Republiku Srpsku čuvati mudrošću, znanjem i iskustvom, te da ona s njim može biti stabilna i sigurna.

Republika Srpska 07.09.2014 | 17:02
Ivanić: Čuvati Srpsku znanjem i mudrošću

Lider PDP-a istakao je da interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH može daleko bolje braniti od Željke Cvijanović, obrazloživši da je ona „početnik u tim odnosima i da se ne može ravnopravno nositi sa potencijalnim članovima iz bošnjačkog i hrvatskog naroda“.

-Uvjeren sam da se u BiH, umjesto sukoba, može ući u normalnu saradnju, normalno donošenje odluka, a to možemo ukoliko ostavimo po strani sve stvari o kojima imamo različite stavove, i prihvatiti se stvari i tema oko kojih možemo postići koncenzus. Prioriteti nam trebaju biti stvaranje uslova za privlačenje ozbiljnih stranih firmi i investicionih ulaganja, što će nam omogućiti ne samo poboljšanje zaposlenosti, nego i izlazak BiH iz sadašnje izolacije - rekao je Ivanić.

Ivanić je uvjeren i da će novi sastav Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH ući u bolju komunikaciju sa okruženjem i svijetom, te da će to biti od koristi za RS.

On je poručio da građani treba da shvate kako na predstojećim parlamentarnim izborima ne glasaju za političke partije, nego za sebe i situaciju u kojoj će se u naredne četiri godine nalaziti.

-Nikad nisam čuo da oni koji su nezadovoljni vlašću glasaju ponovo za nju, izuzev ako nije posrijedi strah, a 75 posto građana u RS nezadovoljno je sadašnim stanjem u kojima se nalaze oni i RS. Vladajuća koalicija im nema ništa novo ponuditi, jer što je imala, to je i uradila, a sa onim što je uradila ne možemo nikako biti zadovoljni - smatra Ivanić.

Politika kojom PDP izlazi na parlamentarne izbore, a kojoj su prioriteti ekonomija, odnosno svaranje uslova za brže zapošljavanje, borba protiv korupcije, koja je najveći problem u RS i donošenje čitavog niza zakonskih mjera koji to treba da omoguće i zaštitu dijela socijalnih kategorija, obećava dobre izborne rezultate u Prijedoru, ali i u Republici Srpskoj – naglasio je Ivanić.

Takođe, činjenica je da su mnogi Prijedorčani razočarani u Demokratski narodni savez (DNS) jer su prepoznali ovu partiju kao „priljepak vlasti“ u službi Milorada Dodika. To će biti dodatni razlog što će na parlamentarnim izborima građani glasati za PDP i u ovom gradu biće osvajeno tri do četiri hiljade glasova.

Ivanić je skrenuo pažnju na to da se ne smije nasjesti na generalnu ocjenu kako su svi političari isti.

-U Republici Srpskoj ima političara koji nisu promovisali tajkune, nisu zapošljavali svoje uže i šire članove porodice u institucije vlasti ili u preduzeća u kojima kao nosioci vlasti imaju učešće i uticaj, nisu dodjeljivali svojim najbližim članovima porodice višemilionske kredite, te nemaju nekretnine velike vrijednosti u RS i zemljama u okruženju – zaključio je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

www.pdp.rs.ba

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

borac rs

07.09.2014 15:36

Gore biti ne moze, pokusajte.

ODGOVORITE
Name

papagaj

07.09.2014 15:48

Veoma bolesne ambicije biti za nešto, a da to drugi plaćaju. Mnogi srpski političari RS žele BiH kao kravu muzaru, a kad nedaje mlijeko da je zakolju i meso osuše. Neće to tako moći, jer ima i druga strana koja je jača od ideje i želje Ivanića koji se sam svrstava u nacionaliste, a kojeg bi trebali da plaćaju poreski obaveznici koji neće i ne žele za njega glasati...

ODGOVORITE
Name

истина

07.09.2014 16:08

Господине Иванићу и сувише вам је лак посао побиједити протукандидата која иде плачући код великог Баје да је брани од смијешних ствари. Убједљиво се види да Ваш противкандидат нема никав дипломатски одговор за било шта. Ви са својима знањем и звањем дугујете народу питања из ваше струке. Да ли би Републици Српској било боље, да неким својим тз. привредницима које подупире актуална полтитика, дати по милион КМ да се не баве привредом као што је Њемачка плаћала последњем власнику фирме Круп из Есена. Доле наведене чињенице говоре да је новац у овој земљи у рукама људи који нити знају шта је економија ни шта је привреда али врло добро знају опрати новац. Кад тад ће се видјети да иза тих људи може остати само пропаст. Да вас подсетим први грађевинац Српске цијело љето не вади цријева за испупавање воде из свог подрума. Ако то није за себе урадио тако да нема тих проблема како онда изводи радове кад не ради себи? Доказано је да је истом човјеку у другој земљи одузето толико новца колико се тако не смије носати. Не могу да вјерујем да немате коментар да инвеститор који треба да инвестира 250 милиона има само четри радника, па нека је како он каже и дванест. Чему води овакав начин пословљња? Питање свих питања: је ли могуће како сте могли као човјек од науке све то прећутати?

ODGOVORITE
Name

Sa strane

07.09.2014 17:04

Naravno , zato imate moj glas

ODGOVORITE
Name

Veteran JSO

07.09.2014 17:30

Profesore,ne sumnjamo u Vas da cete da pometete "profesoricu" engleskog jezika ! Samo naprijed !

ODGOVORITE
Name

neko

07.09.2014 18:24

Kako ga nije sramota uopšte progovoriti? Pa odakle njemu onoliki novac koji ima? Pošteno radio i zaradio?! Kosa mi se na glavi diže kad ga vidim. Priča bajke za malu djecu. Sjećaju li se penzioneri kada su dobijali manje od 80 % penzije dok je taj čovjek bio premijer? Želite li zaista da vas takav predstavlja u Vijeću ministara? Šta mislite šta će učiniti za svoj narod?? Ne mogu vjerovati da narod ima mozak kao kod akvarijske ribice :(((((

ODGOVORITE
Name

borac vrs ozren i vozuca

07.09.2014 19:20

gospodine ivanicu molim vas nemojte vi cuvati rs viste davno pokazali svoje rs je naj vise izgubila kada ste vi bili na vlasti ima boljih od tebe i vi ste naj veci promasaj sds

ODGOVORITE
Name

BorisFCRS

07.09.2014 19:21

Otvorim ja neku anketu vezanu za izbore i to baš za srpskog člana presjedništva BiH i kao ja ću ti glasati u anketi... Pogledam ja opcije kad ono stoji Željka Cvijanović, Mladen Ivanić i "neki treći" Goran Zmijanac... I tako ja umjesto da kliknem na nekog i dam virtuelnu podršku sav zbunjen pritisnem X i zatvorim stranicu brže bolje... A jesu nam ponudili opcije za izabrati!

ODGOVORITE
Name

brcko

07.09.2014 19:46

naj vecu gresku koju je napravio sds je bas ivanic i moze ih to i kostati

ODGOVORITE
Name

РСрпска

07.09.2014 20:02

Иванићу немојте Ви чувати РС молим Вас, боље одустаните од кандидатуре...Давно сте показали да сте за то неспособни..

ODGOVORITE
Name

student

07.09.2014 22:13

Treba Ivaniću, ako je sposoban, dati neko propalo preduzeće da pokrene proizvodnju pa bi narod vidio ko je za šta sposoban, a ne sjediti na državnim jaslama i komentarisati

ODGOVORITE
Name

zuti

08.09.2014 01:01

Gospodo za sada nemate boljeg čovjeka od Ivanića

ODGOVORITE
Name

Mi sami

08.09.2014 18:55

Nisam tvoj fan.Ali ja mislim da je ta funkcija kao izmisljena za tebe.A sto se tice Zeljke.Ja mislim da si sam birao protiv kandidata da ga ne bi mogao boljeg izabrati.Sta ce ova medjunarodna sekretarica iz Teslica.Obicna domacica.Preveslace je ovi u Sarajevu kako im se cefne.Ambicije su jedno,i svi mi za sebe mislimo da smo naj pametniji,pa tako i ona.A u stvari kompleks male sredine govori iz nje u svakoj recenici....

ODGOVORITE
Name

Mračaj prekajski

11.09.2014 18:52

Lako je Ivaniću, u njegova jedra duva i željka premijerka, zdušno i snažno kako to samo ona zna. Svaki njen javni istup, izjava, saopštenje..., daje ubrzanje Ivaniću i skraćuje mu put do kabineta u onoj austrougarskoj zgradi u SA. Aferim oboma..

ODGOVORITE