Чавић: "Вријеме је за истинске промјене!"

На конвенцији Народног демократског покрета у Бањалуци поручено је да би нова власт у Републици Српској требало да се након октобарских избора усмјери на отварање нових радних мјеста, промјену пореске политике, реструктурисање јавних предузећа, те полиције и правосуђа.

Република Српска 07.09.2014 | 15:46
Чавић: "Вријеме је за истинске промјене!"

Предсједник странке, Драган Чавић, рекао је да НДП жели истинске промјене у Српској, које се могу десити једино демократском промјеном власти. 

На Конвенцији НДП-а предсједник те странке, Драган Чавић је нагласио да је у Републици Српској потребна потпуна промјена политике у односу на макроекономска питања, јер је дуг Републике Српске за вријеме актуелне власти достигао 5,4 милијарде КМ, од чега су свега 3% усмјерена на подршку производњи.  

Морамо уредити простор наших јавних богатстава, при чему потпуно промијенити политику концесија, због чега ће нова власт по хитном поступку донијети сет нових закона, каже Чавић. 

Предсједник Извршног одбора НДП-а, Крсто Јандрић, очекује да ће НДП освојити најмање седам посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске, али да се не искључује "који мандат више". 

У НДП-у су демантовали и наводе да та странка жели да прави промјене изван оквира Изборног закона БиХ. Конвенцији странке у Бањалуци је присуствовало око 1.000 људи.

БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

С Никола

07.09.2014 13:57

Надам се да ће промјене донијети више дисциплне у власти, рада и реда утемељног на поштовању људскуих права. Економичније кориштење људских ресурса и поштовање струке мора донијети бољи резултат. Вријеме је да се криминал корупција и непотизам сведе на разумну мјеру. Уз то се морају ограничити улагања у лобирања у свијету за промоцију Републике Српске у земљама у којима готово нико није чуо за Републику Српску ни да постоји. Тако то и нису улагања у промоцију Републике Српске него у личну промоцију оних који су доказали да варају свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

треба боље

07.09.2014 14:00

Погледајте заврсену анкету на АТВ Савез преко 70%. Висе него убједљиво. Све је јасно, све се види. Заједно сви до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

07.09.2014 14:40

Да је АТВ знала да ће њихова анкета кренути по злу и да ће њихове фаворите претворити у аутсајдере, никада не би ни покретала анкету... Али, сад, шта је ту је...нема назад! НДП - (н)апријед (д)о (п)обједе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКОСАВЉЕ

07.09.2014 15:13

ПОСТОВАНИ ЦАВИЦУ ВИ И СВИ КОЈИ СТЕ ЗА ПРОМЈЕНЕ БРАВО ЗА ИЗЈАВУ ДА ЦЕТЕ УРЕДИТИ ЗАКОН О КОНЦЕСИЈАМА .ЗАКОН ЈЕ УРЕДЈЕН ВЕЦ ЈЕ МИН КОВАЦЕВИЦ У КРИМИНАЛНОМ КЛАНУ ЉУБОМИРА ЦУБИЦА И НИСКОГРАДЊЕ СВЕ ЈЕ ОСНОВНЕ ТАЦКЕ ЗАКОНА ПРЕКРСИО И УВУКАО ЈЕ У СВОЈУ ХОБОТНИЦУ И МИН СРЕБРЕНКУ ГОЛИЦ И КРУНА СВЕГА И ОБМАНУО ПРЕМИЈЕРКУ ЦВИЈАНОВИЦ ДА ПОТПИСЕ ЈАВНИ ИНТЕРЕС ЗА КАМЕНОЛОМ ПЕЦНИК ЗА КОЈИ ЦИЈЕЛА ЈАВНОСТ ЗНА ДА ЈЕ КРИМИНАЛ И ДА НЕМОЗЕ БИТИ ЛЕГАЛАН ЈЕР НИЈЕ У СКЛАДУ СА ЗА ЗАКОНОМ ЗНАЦИ ПРВО МИН КОВАЦЕВИЦА У БУВАРУ И ЊЕГОВЕ РЕФЕРЕНТЕ ПА ТЕК ОНДА ГЛЕДАТИ ЗАКОН ИМАС ПОДРСКУ ПОСТЕНОГ НАРОДА ВУКОСАВЉА ГЛАСАМО ЗА ПРОМЈЕНЕ ДА СЕ РИЈЕСИМО ОВЕ КРИМИ НИСКОГРАДЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цензура...

07.09.2014 15:28

ОКСИГЕН 07.09.2014 16:40 Да је АТВ знала да ће њихова анкета кренути по злу и да ће њихове фаворите претворити у аутсајдере, никада не би ни покретала анкету... Али, сад, шта је ту је...нема назад! НДП - (н)апријед (д)о (п)обједе!!! Одлична костатација али шта да се ради ?!? Неопредјељени и несврстани не постоје, неко то прикрива, неко "балансира" а трећи иступају јавно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пецник

07.09.2014 15:50

Браво Цавицу сви гласамо за промјене једва цекамо да ове мафијасе Цубица И мин Ковацевица похапсите јер нису природна богатства њихова прција а такодје цемо се позабавити и нацелником Хадзиомеровицем око његових сагласности за криминал али то послије избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги

07.09.2014 17:24

Сто ниси отварао радна мјеста кад си био на власти колики је лоповлук код тебе људи бјезе од тебе у друге странке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

07.09.2014 17:35

Мала исправка, КРАЈЊЕ је вијеме за истинске промјене. Пет је до дванаест!

ОДГОВОРИТЕ