Čavić: "Vrijeme je za istinske promjene!"

Na konvenciji Narodnog demokratskog pokreta u Banjaluci poručeno je da bi nova vlast u Republici Srpskoj trebalo da se nakon oktobarskih izbora usmjeri na otvaranje novih radnih mjesta, promjenu poreske politike, restrukturisanje javnih preduzeća, te policije i pravosuđa.

Republika Srpska 07.09.2014 | 15:46
Čavić: "Vrijeme je za istinske promjene!"

Predsjednik stranke, Dragan Čavić, rekao je da NDP želi istinske promjene u Srpskoj, koje se mogu desiti jedino demokratskom promjenom vlasti. 

Na Konvenciji NDP-a predsjednik te stranke, Dragan Čavić je naglasio da je u Republici Srpskoj potrebna potpuna promjena politike u odnosu na makroekonomska pitanja, jer je dug Republike Srpske za vrijeme aktuelne vlasti dostigao 5,4 milijarde KM, od čega su svega 3% usmjerena na podršku proizvodnji.  

Moramo urediti prostor naših javnih bogatstava, pri čemu potpuno promijeniti politiku koncesija, zbog čega će nova vlast po hitnom postupku donijeti set novih zakona, kaže Čavić. 

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a, Krsto Jandrić, očekuje da će NDP osvojiti najmanje sedam poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali da se ne isključuje "koji mandat više". 

U NDP-u su demantovali i navode da ta stranka želi da pravi promjene izvan okvira Izbornog zakona BiH. Konvenciji stranke u Banjaluci je prisustvovalo oko 1.000 ljudi.

BN TV

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

С Никола

07.09.2014 13:57

Надам се да ће промјене донијети више дисциплне у власти, рада и реда утемељног на поштовању људскуих права. Економичније кориштење људских ресурса и поштовање струке мора донијети бољи резултат. Вријеме је да се криминал корупција и непотизам сведе на разумну мјеру. Уз то се морају ограничити улагања у лобирања у свијету за промоцију Републике Српске у земљама у којима готово нико није чуо за Републику Српску ни да постоји. Тако то и нису улагања у промоцију Републике Српске него у личну промоцију оних који су доказали да варају свој народ.

ODGOVORITE
Name

treba bolje

07.09.2014 14:00

Pogledajte zavrsenu anketu na ATV Savez preko 70%. Vise nego ubjedljivo. Sve je jasno, sve se vidi. Zajedno svi do pobjede.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

07.09.2014 14:40

Да је АТV знала да ће њихова анкета кренути по злу и да ће њихове фаворите претворити у аутсајдере, никада не би ни покретала анкету... Али, сад, шта је ту је...нема назад! НДП - (н)апријед (д)о (п)обједе!!!

ODGOVORITE
Name

VUKOSAVLJE

07.09.2014 15:13

POSTOVANI CAVICU VI I SVI KOJI STE ZA PROMJENE BRAVO ZA IZJAVU DA CETE UREDITI ZAKON O KONCESIJAMA .ZAKON JE UREDJEN VEC JE MIN KOVACEVIC U KRIMINALNOM KLANU LJUBOMIRA CUBICA I NISKOGRADNJE SVE JE OSNOVNE TACKE ZAKONA PREKRSIO I UVUKAO JE U SVOJU HOBOTNICU I MIN SREBRENKU GOLIC I KRUNA SVEGA I OBMANUO PREMIJERKU CVIJANOVIC DA POTPISE JAVNI INTERES ZA KAMENOLOM PECNIK ZA KOJI CIJELA JAVNOST ZNA DA JE KRIMINAL I DA NEMOZE BITI LEGALAN JER NIJE U SKLADU SA ZA ZAKONOM ZNACI PRVO MIN KOVACEVICA U BUVARU I NJEGOVE REFERENTE PA TEK ONDA GLEDATI ZAKON IMAS PODRSKU POSTENOG NARODA VUKOSAVLJA GLASAMO ZA PROMJENE DA SE RIJESIMO OVE KRIMI NISKOGRADNJE

ODGOVORITE
Name

Cenzura...

07.09.2014 15:28

ОКСИГЕН 07.09.2014 16:40 Да је АТV знала да ће њихова анкета кренути по злу и да ће њихове фаворите претворити у аутсајдере, никада не би ни покретала анкету... Али, сад, шта је ту је...нема назад! НДП - (н)апријед (д)о (п)обједе!!! Odlična kostatacija ali šta da se radi ?!? Neopredjeljeni i nesvrstani ne postoje, neko to prikriva, neko "balansira" a treći istupaju javno...

ODGOVORITE
Name

pecnik

07.09.2014 15:50

Bravo Cavicu svi glasamo za promjene jedva cekamo da ove mafijase Cubica I min Kovacevica pohapsite jer nisu prirodna bogatstva njihova prcija a takodje cemo se pozabaviti i nacelnikom Hadziomerovicem oko njegovih saglasnosti za kriminal ali to poslije izbora

ODGOVORITE
Name

ogi

07.09.2014 17:24

Sto nisi otvarao radna mjesta kad si bio na vlasti koliki je lopovluk kod tebe ljudi bjeze od tebe u druge stranke

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

07.09.2014 17:35

Mala ispravka, KRAJNJE je vijeme za istinske promjene. Pet je do dvanaest!

ODGOVORITE