Петиција за ослобађање Шешеља

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки обратио се четврти пут у посљедњих неколико година хуманистичкој јавности да дигне глас против даљег држања у затвору Војислава Шешеља, истичући да је ово уједно и петиција за његово безусловно ослобађање.

Република Српска 07.09.2014 | 14:40
Петиција за ослобађање Шешеља

"Он тамо, буквално, труне са тешким обољењима која сва воде ка фаталном исходу. У затвору га држе већ скоро 12 година без икакве пресуде и без икакве назнаке да ће до било какве пресуде доћи за вријеме његовог живота", истакао је Влајки.

Из кабинета потпредсједника Републике Српске саопштено је да је већ више од десет Срба, и ни једне друге националности, у истом затвору у Шевенингену умрло под различитим сумњивим околностима.

"Условно ослобађање које му је понуђено, с тим да се не смије манифестовати као људско биће, дакле да буде без икаквих грађанских права, намјерно је тако презентовано да он такву бесрамну понуду не прихвати. Његови су тамничари знали да ће Шешељ то одбити, јер другачије није ни могао поступити", оцијенио је Влајки.

Он је нагласио да је овакав третман Шешеља, "држати једно, тешко болесно, људско биће у затвору 12 година без пресуде, и чекати да он умре, неспојиво са људским правима којима се Запад толико поноси".

"Овог пута, ово моје обраћање хуманистичкој јавности је уједно и петиција за безусловно ослобађање Шешеља", напоменуо је Влајки наводе и да ће потписи бити прикупљани на сајту "Нове српске политичке мисли" www.нспм.рс.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ налази се у хашком притвору Шевенинген од 2003. године, када се добровољно предао.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

гојсовац

07.09.2014 12:53

Цовјека под хитно треба ослободити.. Свака цаст Сесељу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРОЈИНА

07.09.2014 13:20

ЗА СЛОБОДУ СЕСЕЉА, ЦОВЕКА САМО ДРЗЕ И МУЦЕ ЗАТО СТО ЈЕ СРБИН И СТО ВОЛИ СВОЈ НАРОД. ХИТНО ПЕТИЦИЈУ ЗА СЛОБОДУ СЕСЕЉА ПОКРЕНУТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wиен

07.09.2014 13:29

Колика је правда и демократија видимо по свему, само Срби су умирали и умиру у њиховим затворима бескрајно без основних људских права на правду и правицност а ми се гурамо таквим у наруцје и то на силу. Ја бих рекао хвала њима бољи је комад здраве проје него укварени слаткис НИСАМ РАДИКАЛАЦ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

07.09.2014 13:34

Влајки ако толико залис Сесејла замијени га ти у Хагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЦ

07.09.2014 13:38

Влајки и остали му другови, велики чувари Срба. Смијешно и страшно. Дајте посла народу, маните се шупљих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

07.09.2014 14:33

Па више и дјеца у обданишту знају да је Хаг концентрациони логор за Србе. Без обзира чија је идеја треба је подржати Када већ влада Србије неће да буде "аггресивнија" и изобори са човјека који је својим интелектом побједио хашки трибунал мора народ као и увјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вера

07.09.2014 19:38

пустите Сесеља ви неуки Хаски судци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДЦ

09.09.2014 15:25

Ниси рекао какав би посао радио,директор,банкар или несто треце

ОДГОВОРИТЕ