Peticija za oslobađanje Šešelja

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki obratio se četvrti put u posljednjih nekoliko godina humanističkoj javnosti da digne glas protiv daljeg držanja u zatvoru Vojislava Šešelja, ističući da je ovo ujedno i peticija za njegovo bezuslovno oslobađanje.

Republika Srpska 07.09.2014 | 14:40
Peticija za oslobađanje Šešelja

"On tamo, bukvalno, trune sa teškim oboljenjima koja sva vode ka fatalnom ishodu. U zatvoru ga drže već skoro 12 godina bez ikakve presude i bez ikakve naznake da će do bilo kakve presude doći za vrijeme njegovog života", istakao je Vlajki.

Iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske saopšteno je da je već više od deset Srba, i ni jedne druge nacionalnosti, u istom zatvoru u Ševeningenu umrlo pod različitim sumnjivim okolnostima.

"Uslovno oslobađanje koje mu je ponuđeno, s tim da se ne smije manifestovati kao ljudsko biće, dakle da bude bez ikakvih građanskih prava, namjerno je tako prezentovano da on takvu besramnu ponudu ne prihvati. NJegovi su tamničari znali da će Šešelj to odbiti, jer drugačije nije ni mogao postupiti", ocijenio je Vlajki.

On je naglasio da je ovakav tretman Šešelja, "držati jedno, teško bolesno, ljudsko biće u zatvoru 12 godina bez presude, i čekati da on umre, nespojivo sa ljudskim pravima kojima se Zapad toliko ponosi".

"Ovog puta, ovo moje obraćanje humanističkoj javnosti je ujedno i peticija za bezuslovno oslobađanje Šešelja", napomenuo je Vlajki navode i da će potpisi biti prikupljani na sajtu "Nove srpske političke misli" www.nspm.rs.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nalazi se u haškom pritvoru Ševeningen od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

gojsovac

07.09.2014 12:53

Covjeka pod hitno treba osloboditi.. Svaka cast Seselju!

ODGOVORITE
Name

HEROJINA

07.09.2014 13:20

ZA SLOBODU SESELJA, COVEKA SAMO DRZE I MUCE ZATO STO JE SRBIN I STO VOLI SVOJ NAROD. HITNO PETICIJU ZA SLOBODU SESELJA POKRENUTI.

ODGOVORITE
Name

wien

07.09.2014 13:29

Kolika je pravda i demokratija vidimo po svemu, samo Srbi su umirali i umiru u njihovim zatvorima beskrajno bez osnovnih ljudskih prava na pravdu i pravicnost a mi se guramo takvim u narucje i to na silu. Ja bih rekao hvala njima bolji je komad zdrave proje nego ukvareni slatkis NISAM RADIKALAC!!!

ODGOVORITE
Name

zuti

07.09.2014 13:34

Vlajki ako toliko zalis Sesejla zamijeni ga ti u Hagu.

ODGOVORITE
Name

DC

07.09.2014 13:38

Vlajki i ostali mu drugovi, veliki čuvari Srba. Smiješno i strašno. Dajte posla narodu, manite se šupljih.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

07.09.2014 14:33

Pa više i djeca u obdaništu znaju da je Hag koncentracioni logor za Srbe. Bez obzira čija je ideja treba je podržati Kada već vlada Srbije neće da bude "aggresivnija" i izobori sa čovjeka koji je svojim intelektom pobjedio haški tribunal mora narod kao i uvjek.

ODGOVORITE
Name

vera

07.09.2014 19:38

pustite Seselja vi neuki Haski sudci

ODGOVORITE
Name

Re DC

09.09.2014 15:25

Nisi rekao kakav bi posao radio,direktor,bankar ili nesto trece

ODGOVORITE