Нема краја непотизму

Електропренос БиХ, Центар за истраживање ратних злочина па Завод за запошљавање Републике Српске – оптужбе за непотизам се ређају.

 

Република Српска 07.09.2014 | 16:33
Нема краја непотизму

Нашој телевизији се, између осталих обратио Жарко Лугоња који тврди да је одбијен мимо закона на конкурсу за посао у Центру заистраживање рата, ратних злочина и тражење несталих цивила.

Није ни слутио одбијеницу, јер како каже, надао се да је као дијете несталог одликованог борца заслужио да у оваквој институцији буде барем возач, за шта је, између осталог и конкурисао. Лугоња сумња на намјештање при примању радника, о чему су опозиционари посљедњих мјесеци и говорили. Тврди да је на највећу неправду наишао у Републичкој организацији за погинуле и заробљене борце и нестале цивиле, код предсједника Недељка Митровића.

Недељко Митровић није био расположен за било какав коментар пред нашом камером. У кратком телефонском разговору је поручио да никада није срео Жарка Лугоњу, а према подацима којима он располаже, Лугоња ради у Центру за истраживање ратних злочина. Жарко Лугоња не демантује ову чињеницу, а посао архивара је добио након силних жалби на конкурс. Али то није оно зашта се бори, поручује Лугоња.

Милорад Којић, директор Центра потврђује за БН комплетну заврзламу која је настала око овог случаја.

Кроз сличне муке пролази и Велибор Шепур из Братунца. Пријавио се за радно мјесто савјетодавца у филијалу Завода за запошљавање у Братунцу, и то као дипломирани туризмолог. Одбијен је, иако је дијете палог борца, а за нашу телевизију тврди да је све урађено мимо законских процедура.

Шепур тврди да је Немања Зекић већ радио на том мјесту за вријеме провођења конкурсне процедуре. Из Завода за запошљавање су нам у писменом поручили да је оглас за посао објављен у Гласу Српске 23. и 24. Новембра, те да је Зекић имао највише бодова на тестирању.

Из Завода демантују да Немања Зекић већ ради на мјесту савјетодавца, јер како тврде, у току је жалбени поступак.

Жалбе је уложио управо Велибор Шепур, али за сада од њих очигледно нема пуно вајде. Шепур је одлучио да правду потражи на суду. Најављује кривичну пријаву против свих одговорних и запослених у Заводу за запошљавање.

Народни посланик, Славица Јовановић, и члан посланичког клуба СНСД–а очигледно није била расположена за коментар. Након што смо јој у кратком телефонском разговору објаснили о чему се ради спустила је слушалицу, а након тога, случајно или не, била је недоступна на телефон.

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Инжењер

07.09.2014 11:34

То што ови момци наводе, ситница је у односу на оно што сам ја доживио у државном предузећу које је под директном управом једног од министарстава владе Републике Српске. Са оваквом полицијом, тужилаштвом и судством, не вриједи губити вријеме и бламирати се пријављујући ту врсту законом недозвољеног понашања, тражити одштету или тако нешто. У државним предузећима у Републици Српској, таква је корупција да је онима који у њима нису никад били запослени, једноставно незамислива. Сва државна предузећа морају кренути из почетка. Сви напоље из тих предузећа, па конкурсом одабрати најбоље који ће у њима да раде а не да се баве подваљивањима, отимачином, криминалом итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

07.09.2014 13:36

Нису навели у прилогу, Лугоња је из породице с три погинула цлана, у рату му је погинуо отац, родјени стриц и дјед. Ово је тузно ста се догадја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миxон

07.09.2014 14:44

Па добио је посао Ста хоце Вјероватно заврсио неки приватни факултет па би сад био директор. До 70те године це говорити како је дијете погинулог борца. Па он је цовјек израстао. Колико има дјеце којима отац није погинуо,а билиу рату сво вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел

07.09.2014 14:48

Ово није први слуцај да се овако поступа и да приоритет имају искљуциво цланови СНСД срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП

07.09.2014 14:50

А тек последњи конкурс МУП-а... истражите мало, био би то интересантан прилог...

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

07.09.2014 14:52

Преко сто људи се прима у границну полицију. Легло корупције и криминала. Наравно цланска карта снсд а је услов. Проњускај Васковицу Сваста има..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

07.09.2014 15:10

Исто тако треба навести и да Немања није "НАВОДНО" син погинулог борца.Зна се добро ко је био његов отац и за ста је дао зивот и нема потребе то понављати и срамота је да и он не ради,а има зену која не ради и мало дете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

07.09.2014 15:56

А тек у Министарству породице омладине и спорта. Нада Тешановић је прво примила секретарицу на одређено иако су ту запослене двије секретарице а онда је ту своју љубимицу водила у Беч, море ,Јахорину све о државном трошку и прије три мјесеца распише конкурс и прими дотичну у стални радни однос. Сина из загребаче банке пребаци у Агенцију за банкарсто"сигурније јасле а ништа не мора радити" . Кћерку запосли у другу агенцију. Неко бира који ће посао радити а неко нема срећу да му је мама потпредсједница Владе. И све по закону. Прво донесу лоповски закон а онда тобоżе све је по закону. Помоћник Раца у министарству , жена у агенцији' помоћница Малешевић, брат у општини. Па стварно докле више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

07.09.2014 17:35

О Електродистрибуцији да и не говоримо. Тамо млади СНСД-овци сједе по ходницима јер их има 5 пута висе него сто треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд чаршија

07.09.2014 18:13

Славица Јовановић, посланик која представља само себе и свог мужа, иначе ведри и облачи по Братунцу и околини. Запошљава како кога хоће и гдје хоће, уцјењује... Муж је са купљеном дипломом ВШС био на високим позицијама гдје се веома лако могло уврнути. СНСД-ов аутобус (плаћен народним парама) је из Братунца бесплатно возио гласаче Славице Јовановић на Гучу, а тамо су имали бесплатно печење и пива до миле воље, све опет на терет грађана који су слијепи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрвосјеча

07.09.2014 18:19

Е мој Велиборе, тако сам и ја прошао са Славицом Јовановић, када сам предао папире за посао у Пошти у Братунцу. Све је већ било одлучено, а мене само лагали. У мојој породици нико не ради, имам троје дјеце, мајку и стрица издржавам. Завршио високу школу, која ми више низашто не треба. Радим са сјекачима шуме по одсјеченом кубику. А на посао поштара у Братунцу приме момка који није ни ожењен, мајка прима плату из Дома здравља у Братунцу, сестра у МУП-у, отац аутомеханичар - приватник... Сви запослени...социјално-угрожени...Мало им је Славице...дај им још, а чуо сам да су од силе и бијеса усвојили дијете, или се варам. Поздрав за РТВ БН па испитајте и овај случај

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокузна времена

07.09.2014 18:23

Посјетите мало дом здравља Братунац да видите тамо шта се дешава. Директорица - кандидат на предстојећим изборима, прима раднике без конкурса по страначкој подобности и родбинској вези само да би се на било који начин дочепала власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

преварени

07.09.2014 22:41

славица јовановиц је запослила и муза.то сто раде ти локални снсд је срамота.па запослила је зену одборника у геодетску управу а тог одборника поставила за директора ел дистрибуције. мало им је. нека само они се богате,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србо

07.09.2014 22:56

додјите ви из телевизије да направите прилог о локалном снсд и владавини славице јовановиц.да видите ко је добио посао у пореској управи,ко у ел дисрибуциј вец два директора је поствила она води кадровску политику братунацке ел дистрибуције она запосљава у посту она мјењ управника посте она мјења директоре скола она мјења у геодетској управи она запосљава зену одборника у геодетској управи она поставља назорне одборе.дојите да снимите тугу од лкалног братунацког снсд.а прозива постене људе из локалног сдс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

08.09.2014 06:48

Немања Зекић не ради на Бироу у Братунцу, а ако ће неко искрено Славица Јовановић никада није ургирала за његов пријем, јер Немања је дијкете погинулог борца Горана Зекића посланика у НС 1992. године. Не значи да је он по томе битнији од других погинулих бораца али је довољна чињеница да је погинуо. А са друге стране има нас који нисмо породице погинулих, али радимо и сад би по логици већине породица погинулих требали да мало одемо на биро да би они радили, јер они Боже мој имају у свему предност. И моја отац је дао здравље по рововима, жртововао своју породицу и њен мир 4 године, да би његова дјеца морала да плаћају карту до школе, књиге, студентски дом....а он од државе добија 70 КМ мјесечно умјесто хвала. Е па ја радим и хоћу да радим, а нисам из породице погинулог борца. Па докле они до пензије, па кад им и пензије одређујете молимо Вас водите рачуна да ли су породице погинулих бораца јер ће и тад писати некоме. Славица Јовановић заслужује сво поштовање!!!!! Директно из Братунца Вам кажем ови наводи нису истинити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сетац

08.09.2014 15:26

Докторица Славица Јовановиц је постена и цестита зена увјек је помагала свима а првенствено дјеци погинулих бораца. Боље испитајте кога запосаљава НЕДЈО МЛАДЈЕНОВИЦ нацелник Опстине Братунац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гокс

08.09.2014 21:05

па недјо нацелник је цестит и постен цовјек који води опстину одговорно и цасно за разлику од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

лос кокос

09.09.2014 04:29

Погледајте ове дислајкове поред коментара. Сто посто од оних који су на такав нацин тамо досли до својих ( не )радних мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

09.09.2014 09:08

Моју жену су одбили на конкурсу изговором да желе да приме домареву жену... на следећи конкурс не треба ни да идемо, јер домар има и дјецу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ево и мене

09.09.2014 09:21

Немања Закић ,колико ја знам, је радио у центру за социјални рад у Сребреници, ту је упао захваљујући томе што је предсједник омладине Снсд-а у Сребреници. Е ово за Братунац и завод за запошљавање не знам ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо87

09.09.2014 09:47

Опште је познато то да ако ниси члан СНСД--а и немаш по врх тога некога у тој лоповској структури дзаба ти хиљаде факултета и осталих референци !!! НАЖАЛОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сретко

09.09.2014 12:46

А дођите да видите шта ради СДС у Фочи,напунили су Извор и Комуналац својим члановима као што је СНСД напунио КПЗ и Болницу,ПДП Дом здравља а НДП је својевремено пунио општину кадровима НСПа. ПРСТ НА ЧЕЛО НАРОДЕ ,СВИ ОНИ ЧЕКАЈУ НА РЕД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.09.2014 16:39

Поштована господо, породице погинулих бораца су баласт ове државе. Дјеца погинулих бораца нису никоме битна. Њима само требају у предизборној кампањи. Узмите Закон о државним службеницима и прочитајте и видјећете да је све подређено онима на власти. Тај закон нема никакве критеријуме при избору службеника. Не бодује се припадност по основу статуса породице погинулог борца, није битно да ли је неко на бироу или не, да ли је запослен или не запослен, итд. Људи су направили закон да могу запошљевати само своју родбину и подобне чланове странке. По том закону све је законито што год ураде на разговору за посао. Младост ће нам отићи из Српске захваљујући овима на власти. Млади немају никакву перспективу у Републици Српској, јер владајући морају запослити своју дјецу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТешкаВремена

10.09.2014 14:46

Као прво да казем да је Горан Зекиц, Немањин отац, погинуо приликом покусаја да опљацка паре из Сребренице. Купио је младе добровољце из Србије и њих слао да ослобадјају Сребреницу како би он покупио паре. Зна се да је и он цивилна жртва рата! Немања је купио диплому и радио је у Сребреници, цак је имао и регистровану радњу на себи, сто се мозе провјерити у општини Братунац. Како може неко бити лошег материјалног стања а да има 100 000КМ вриједности у некретнинама? Немања вози ауто "Скода Октавиа" вриједности од 15000КМ-20000КМ. Славица Јовановић је гњида од жене, да је ваљала нарасла би бар још 10цм!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папир показује све

12.09.2014 14:15

Породица Зекиц тренутно има, возни парк вредности 40 000 км, локал 80 м2, вредности 80 000 марака. Три куце у Братунцу, свака вреди мин 50 000 КМ, стан у Љубовији вредности 35 000 км, стан у Сребреници који је недавно продат вредоности 40 000 КМ, СТАН У Братунцу вредности 50 000 КМ. Интернет цаффе вредности 20 000 км. Ово је ЦРНО НА БЕЛО на породици Зекиц. Свака цаст за Сепура, и све слицне њему. Да постоји висе младих момака слицних њему у Репубици Српској стање би драстицно боље било. Надам се да це овај момак брзо наци посао.

ОДГОВОРИТЕ