Акција сузбијања шверца кокаина

На подручју Бањалуке и Сарајева у току су претреси на више локација с циљем хапшења осумњичених за шверц кокаина и марихуане, а истовремено је у координацији са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске започета и оперативна акција у Словенији.

Република Српска 07.09.2014 | 11:03
Акција сузбијања шверца кокаина

МУП Републике Српске саопштио је да уз помоћ МУП-а Кантона Сарајево и у сарадњи са МУП-ом Словеније проводи оперативну акцију кодног назива "Глобал", под надзором и координацијом Тужилаштва БиХ, због кривичног дјела организованог криминала у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога.

Провођењем ове оперативне акције дошло се до сазнања да организована група лица са подручја Словеније, Црне Горе и БиХ организује неовлаштени међународни промет кокаина са подручја Холандије и Данске према земљама централне и источне Европе, наводи се у саопштењу.

Истовремено, користећи се истим кријумчарским каналима ова организована криминална група врши неовлаштени међународни промет марихуане са подручја Црне Горе, преко БиХ и Словеније према земљама западне Европе.

У оквиру ових активности данас се врше претреси на више локација на подручју Бањалуке и Сарајева ради лишавања слободе осумњичених лица.

"Истовремено и у координацији са МУП-ом Српске започела је реализација оперативне акције `Глобал` и у Словенији", наводе из МУП-а.

Акција се води у сарадњу са Хрватском, Словенијом, Црном Гором, Мађарском, Чешком, Холандијом, Данском и Шведском.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

домаци странац

07.09.2014 09:22

Није могуце продати нити килограм дроге без "дозволе" дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кока

07.09.2014 09:45

Ај не с... висе о сузбијању. Ста сте конкретно урадили, а знате тацно ко колико "кока" провидни сте ... Бљак

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

07.09.2014 19:33

Бас пред изборе ,.ИНТЕРЕСАНТНО,,

ОДГОВОРИТЕ