Akcija suzbijanja šverca kokaina

Na području Banjaluke i Sarajeva u toku su pretresi na više lokacija s ciljem hapšenja osumnjičenih za šverc kokaina i marihuane, a istovremeno je u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske započeta i operativna akcija u Sloveniji.

Republika Srpska 07.09.2014 | 11:03
Akcija suzbijanja šverca kokaina

MUP Republike Srpske saopštio je da uz pomoć MUP-a Kantona Sarajevo i u saradnji sa MUP-om Slovenije provodi operativnu akciju kodnog naziva "Global", pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Provođenjem ove operativne akcije došlo se do saznanja da organizovana grupa lica sa područja Slovenije, Crne Gore i BiH organizuje neovlašteni međunarodni promet kokaina sa područja Holandije i Danske prema zemljama centralne i istočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, koristeći se istim krijumčarskim kanalima ova organizovana kriminalna grupa vrši neovlašteni međunarodni promet marihuane sa područja Crne Gore, preko BiH i Slovenije prema zemljama zapadne Evrope.

U okviru ovih aktivnosti danas se vrše pretresi na više lokacija na području Banjaluke i Sarajeva radi lišavanja slobode osumnjičenih lica.

"Istovremeno i u koordinaciji sa MUP-om Srpske započela je realizacija operativne akcije `Global` i u Sloveniji", navode iz MUP-a.

Akcija se vodi u saradnju sa Hrvatskom, Slovenijom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom, Holandijom, Danskom i Švedskom.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

07.09.2014 11:22

Nije moguce prodati niti kilogram droge bez "dozvole" drzave.

ODGOVORITE
Name

koka

07.09.2014 11:45

Aj ne s... vise o suzbijanju. Sta ste konkretno uradili, a znate tacno ko koliko "koka" providni ste ... Bljak

ODGOVORITE
Name

rodjo

07.09.2014 21:33

Bas pred izbore ,.INTERESANTNO,,

ODGOVORITE