СДС:Приоритет је јачање економије

Будућност Републике Српске је у снажној економији, уз побољшање финансијске дисциплине, растерећење привреде и елиминацију корупције, сматрају у Одбору за финансије Српске демократске странке.

Република Српска 06.09.2014 | 14:10
СДС:Приоритет је јачање економије

Члан СДС-овог Одбора за финансије Славиша Раковић сматра да је економија горуће питање које ће одредити и побједника на предстојећим изборима, јер ће грађани дати повјерење онима који питања економије и економског развоја могу дати на најбољи могући начин.

Тврдње министра финансија и трезора БиХ И високог функционера СНСД-а, Николе Шпирића, да је у привреди Републике Српске у наредном периоду потребно реализовати концепт реиндустријализације гдје је то могуће, те формирати фонд за подстицаје и отварање нових радних мјеста, Раковић је назвао наивним, закашњелим и нереалним.

Будућност Републике Српске је у снажној економији, уз побољшање финансијске дисциплине, растерећење привреде и елиминацију корупције, сматрају у Одбору за финансије Српске демократске странке, сматрају у СДС-у.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

херцеговина

06.09.2014 12:30

СДС је једини спас за Српску,једино та странка са савезом за промјене мозе донијети будуцност и боље сутра за нас народ и насу дјецу,једино они имају снагу да спасе Српску од економског краха,са Огњеном до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

06.09.2014 16:34

Јес вала све стручњак до стручњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

06.09.2014 16:49

Ја шта нам урадише зликовци од земље,мајко моја!То што је урадила црвена банда за 9 година своје владавине,за свој народ, нису урадиле Османлије за 5 вијекова владања!Јад и чемер направили!И опет довученим са свих страна својим полтронима баљезгају шупље и отрцане приче у које сами не верују!Пуне руке посла имаће садашња опозиција послије октобра, али ће довест у ред све.Безрезервно им вјерујем јер су они спој поштења,искуства и младости.До побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалучанин

06.09.2014 17:00

Зашто СДС у Бањалуци пропагира и ставља у први план своје кадрове из Херцеговине и Источног дијела РС науштрб кадрова из Банајлуке?Богами ако Тадић хоће да буде предсједник РС мораће да истури и кадрове који су рођени Бањалучани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

06.09.2014 19:19

Бањалучанине ...какве везе има гдје се ко родио ...или знаш или не знаш да радиш посао....и шта значи рођени бањалучанин...Јован Дучић..Никола Тесла нису били рођени бањалучани па их је признао цијели свијет у ономе што су радили...дај више издигнимо се изнад тих глупости и гледајмо како ћемо боље живјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

06.09.2014 20:15

РС је најсиромаснији део бивсе ЕX YУ...надам се да је свима све јасно ста говорим! Нема црњих од нас! Да ви виддите Албанију каква је па Срби би заплакали од туге.Ми из Херцеговине кад идемо за Грцку идемо преко Албаније и код њих 2 ауто пута а код нас јос они које је Тито правио и да нам није он правио ходали би по блату! Наса РС зиви од хуманитарне помоци,помаземо једни другима,наси људи који су ратовали умиру гладни,зивимо ко народ у Африци и само захваљујуци Титу који је прије изградио дрзаву ми имамо сто имамо,инаце ми смо најцрњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија у априлу

06.09.2014 22:38

Морам да се сложим с овим Раковићем. Ако хоћемо сутра да направимо независну државу (а држим да сваки Србин то прижељкује), да ли ћемо је лакше направити независном ако је биједна или ако је стабилна и колико-толико развијена економски (не кажем да ћемо икада бити као Швајцарска, али бар да зауставимо ово пропадање!) Крајње је вријеме да нам неко каже: људи, у дубиози смо до гуше и неће бити лако да се ишчупамо, за разлику од ових владајућих који пред сваке изборе обећавају мед и млијеко да ће тећи, а џепови празни и све су распродали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

07.09.2014 08:37

Овај Раковић исправно размишља. Додао бих да у РС мора бити устоличан ред и поредак, засновани на исправном систему вриједности. За сва мјеста у државној управи, морају се провести нови конкурси. Па нека раде они који знају, могу и хоће. Корупција је куга ових простора. Власт која њу уништи, успоставиће Републику Српску. За сад иста постоји само на папиру а у реалности је септичка јама. Не може се држава градити на магли. Нема индустријске производње, нема ни државе, осим оне средњевијековне. Милорад Додик нас је вратио у средњи вијек.У овој држави се само прича о сељаку, докторима, политичарима, судијама, адвокатима, економистима. На овим структурама ниједна се држава није изградила. У овој вукојебини своје мјесто у друштву морају заузети инжењери и мајстори. Без ове двије групе нема цивилизације ни из 19тог а ни помислити 21ог вијека. Сви набројани из прве групе осим сељака наравно, само су надградња. Инжењери и мајстори су темељ индустријских друштава. Ако хоћете индустријско друштво односно да живите као у развијеним земљама западне Европе, Јапана, Кине, итд, морате успоставити нови систем вриједности. Морате ићи у школу, много учити а затим поштено радити а не гледати ко ће кога преварити, ко ће коме отети и ко ће коме подвалити, те гдје ће се ко увалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.09.2014 08:52

Све специјалисти до специјалисте за економију а на крају цорак,зиво ме интересује како це те покренути економију пропалу и са цим,увијек казете да вам је то приоритет а кад се докопате фотеља онда нико ниста не ради по том питању,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чињеница

07.09.2014 09:42

Подизање привреде је дуг и мукотрпан процес. Уз велика одрицања претходних генерација, што милом што силом, материјална добра су стварана деценијама. Од 1945те до 1985те године. Од 1985те све иде низбрдо. Незаустављиво.

ОДГОВОРИТЕ