SDS:Prioritet je jačanje ekonomije

Budućnost Republike Srpske je u snažnoj ekonomiji, uz poboljšanje finansijske discipline, rasterećenje privrede i eliminaciju korupcije, smatraju u Odboru za finansije Srpske demokratske stranke.

Republika Srpska 06.09.2014 | 14:10
SDS:Prioritet je jačanje ekonomije

Član SDS-ovog Odbora za finansije Slaviša Raković smatra da je ekonomija goruće pitanje koje će odrediti i pobjednika na predstojećim izborima, jer će građani dati povjerenje onima koji pitanja ekonomije i ekonomskog razvoja mogu dati na najbolji mogući način.

Tvrdnje ministra finansija i trezora BiH I visokog funkcionera SNSD-a, Nikole Špirića, da je u privredi Republike Srpske u narednom periodu potrebno realizovati koncept reindustrijalizacije gdje je to moguće, te formirati fond za podsticaje i otvaranje novih radnih mjesta, Raković je nazvao naivnim, zakašnjelim i nerealnim.

Budućnost Republike Srpske je u snažnoj ekonomiji, uz poboljšanje finansijske discipline, rasterećenje privrede i eliminaciju korupcije, smatraju u Odboru za finansije Srpske demokratske stranke, smatraju u SDS-u.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

hercegovina

06.09.2014 12:30

SDS je jedini spas za Srpsku,jedino ta stranka sa savezom za promjene moze donijeti buducnost i bolje sutra za nas narod i nasu djecu,jedino oni imaju snagu da spase Srpsku od ekonomskog kraha,sa Ognjenom do pobjede

ODGOVORITE
Name

Miki

06.09.2014 16:34

Jes vala sve stručnjak do stručnjaka.

ODGOVORITE
Name

Jovan

06.09.2014 16:49

Ja šta nam uradiše zlikovci od zemlje,majko moja!To što je uradila crvena banda za 9 godina svoje vladavine,za svoj narod, nisu uradile Osmanlije za 5 vijekova vladanja!Jad i čemer napravili!I opet dovučenim sa svih strana svojim poltronima baljezgaju šuplje i otrcane priče u koje sami ne veruju!Pune ruke posla imaće sadašnja opozicija poslije oktobra, ali će dovest u red sve.Bezrezervno im vjerujem jer su oni spoj poštenja,iskustva i mladosti.Do pobjede!

ODGOVORITE
Name

banjalučanin

06.09.2014 17:00

Zašto SDS u Banjaluci propagira i stavlja u prvi plan svoje kadrove iz Hercegovine i Istočnog dijela RS nauštrb kadrova iz Banajluke?Bogami ako Tadić hoće da bude predsjednik RS moraće da isturi i kadrove koji su rođeni Banjalučani.

ODGOVORITE
Name

Aco

06.09.2014 19:19

Banjalučanine ...kakve veze ima gdje se ko rodio ...ili znaš ili ne znaš da radiš posao....i šta znači rođeni banjalučanin...Jovan Dučić..Nikola Tesla nisu bili rođeni banjalučani pa ih je priznao cijeli svijet u onome što su radili...daj više izdignimo se iznad tih gluposti i gledajmo kako ćemo bolje živjeti

ODGOVORITE
Name

heo

06.09.2014 20:15

RS je najsiromasniji deo bivse EX YU...nadam se da je svima sve jasno sta govorim! Nema crnjih od nas! Da vi viddite Albaniju kakva je pa Srbi bi zaplakali od tuge.Mi iz Hercegovine kad idemo za Grcku idemo preko Albanije i kod njih 2 auto puta a kod nas jos oni koje je Tito pravio i da nam nije on pravio hodali bi po blatu! Nasa RS zivi od humanitarne pomoci,pomazemo jedni drugima,nasi ljudi koji su ratovali umiru gladni,zivimo ko narod u Africi i samo zahvaljujuci Titu koji je prije izgradio drzavu mi imamo sto imamo,inace mi smo najcrnji.

ODGOVORITE
Name

Semberija u aprilu

06.09.2014 22:38

Moram da se složim s ovim Rakovićem. Ako hoćemo sutra da napravimo nezavisnu državu (a držim da svaki Srbin to priželjkuje), da li ćemo je lakše napraviti nezavisnom ako je bijedna ili ako je stabilna i koliko-toliko razvijena ekonomski (ne kažem da ćemo ikada biti kao Švajcarska, ali bar da zaustavimo ovo propadanje!) Krajnje je vrijeme da nam neko kaže: ljudi, u dubiozi smo do guše i neće biti lako da se iščupamo, za razliku od ovih vladajućih koji pred svake izbore obećavaju med i mlijeko da će teći, a džepovi prazni i sve su rasprodali.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

07.09.2014 08:37

Ovaj Raković ispravno razmišlja. Dodao bih da u RS mora biti ustoličan red i poredak, zasnovani na ispravnom sistemu vrijednosti. Za sva mjesta u državnoj upravi, moraju se provesti novi konkursi. Pa neka rade oni koji znaju, mogu i hoće. Korupcija je kuga ovih prostora. Vlast koja nju uništi, uspostaviće Republiku Srpsku. Za sad ista postoji samo na papiru a u realnosti je septička jama. Ne može se država graditi na magli. Nema industrijske proizvodnje, nema ni države, osim one srednjevijekovne. Milorad Dodik nas je vratio u srednji vijek.U ovoj državi se samo priča o seljaku, doktorima, političarima, sudijama, advokatima, ekonomistima. Na ovim strukturama nijedna se država nije izgradila. U ovoj vukojebini svoje mjesto u društvu moraju zauzeti inženjeri i majstori. Bez ove dvije grupe nema civilizacije ni iz 19tog a ni pomisliti 21og vijeka. Svi nabrojani iz prve grupe osim seljaka naravno, samo su nadgradnja. Inženjeri i majstori su temelj industrijskih društava. Ako hoćete industrijsko društvo odnosno da živite kao u razvijenim zemljama zapadne Evrope, Japana, Kine, itd, morate uspostaviti novi sistem vrijednosti. Morate ići u školu, mnogo učiti a zatim pošteno raditi a ne gledati ko će koga prevariti, ko će kome oteti i ko će kome podvaliti, te gdje će se ko uvaliti.

ODGOVORITE
Name

Md

07.09.2014 08:52

Sve specijalisti do specijaliste za ekonomiju a na kraju corak,zivo me interesuje kako ce te pokrenuti ekonomiju propalu i sa cim,uvijek kazete da vam je to prioritet a kad se dokopate fotelja onda niko nista ne radi po tom pitanju,

ODGOVORITE
Name

Činjenica

07.09.2014 09:42

Podizanje privrede je dug i mukotrpan proces. Uz velika odricanja prethodnih generacija, što milom što silom, materijalna dobra su stvarana decenijama. Od 1945te do 1985te godine. Od 1985te sve ide nizbrdo. Nezaustavljivo.

ODGOVORITE