БиХ за изградњу трајне безбједности

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија рекао је да се БиХ залаже за превенцију заједничких пријетњи и опасности, као и за изградњу свеобухватне и трајне безбједности.

Босна и Херцеговина 05.09.2014 | 19:31
БиХ за изградњу трајне безбједности

Током наступне посјете шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатана Мура, Лагумџија је поновио спремност БиХ да имплементира обавезе унутар ОЕБС-а, те као приоритете навео даљу борбу против тероризма, контролу наоружања, заштиту људских и права мањина, те борбу против трговине људима. 

Из Министарства иностраних послова наводе да је Лагумџија посебно нагласио опредијељеност БиХ за јачање регионалне сарадње. 

Током сусрета размијењене су информације и мишљења о актуелним приликама у БиХ и региону, посебно предстојећим општим изборима, међусобној сарадњи, те активностима ОЕБС-а у оквиру швајцарског
предсједавања. 

Саговорници су поздравили одлуку Сталног савјета ОЕБС-а да БиХ крајем октобра буде домаћин Медитеранске конференције ОЕБС-а у Неуму. 

Лагумџија и Мур изразили су жаљење због несреће у јами Распоточје Рудника мрког угља Зеница, у којој је изгубљено пет људских живота, те истакли да дијеле бол и саосјећају са породицама страдалих рудара. 

Они су напоменули да је ријеч о великој трагедији и похвалили солидарност и пожртвованост коју су исказале спасилачке екипе приликом извлачења заробљених рудара.


Коментари / 0

Оставите коментар