Кијев: Спремни на децентрализацију

Петро Порошенко изјавио да је Украјина спремна да спроведе значајну децентрализацију власти и да Доњецкој и Луганској области пружи економске слободе.

Свијет 05.09.2014 | 19:06
Кијев: Спремни на децентрализацију

Украјински председник је, наводи британска агенција, на маргинама самита НАТО-а у Велсу за сутра најавио могућност ослобађања заробљеника.

"Очекујемо ослобадјање талаца у блиској будућности, највероватније ће се то десити сутра", рекао је Порошенко, говорећи на енглеском и додајући да је "то засновано" на његовом "мировном плану", наводи агенција.

Порошенко је рекао да је договорено 12 корака, укључујући децентрализацију власти, како би у источне регионе са претежно рускојезичним становништвом наступио мир и стабилност.

Украјинска агенција УНН пренела је Порошенкову изјаву да ће на основу данас потписаног споразума у Минску на састанку Контакт-групе бити израдјена конкретнија Мапа пута са детаљним потезима за решавање конфликта на истоку земље.

Према његовим речима, Украјина је спремна да амнестира "све који су укључени у мировни план".

"Уверен сам да је покренут мировни процес", рекао је он.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Никола

05.09.2014 17:20

Јесте спреман је јер мора НАТО види Украјинску нову власт као губитнике и понуду Руса морају Да прихвате јер душебрижници са запада Америка и Енглеска дају оружије и новац али неће да ратују Није исплативо толико се приближити Русији то и ћорав види Боже Правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.09.2014 11:46

Тако сте могли и без рата а не сад сте све порушили и онда пристајете на исто,јесте мислили да це Путин клекнути пред вас и реци радите како хоћете, ти сто си досао на власт војним ударом и твоје газде сто те плаћају,слабо сте сконтали.

ОДГОВОРИТЕ