Банка је казнила јер је раније уплатила рату кредита!

Банке не кажњавају само грађане који своје рате за кредит не плаћају на време, већ и оне превише ревносне, који уплате изврше раније! Баш ово се догодило једној Бечлијки, која је раније уплатила рату кредита. Банка је за овај “прекршај” од жене захтевала доплату у висини од 300 евра!

Свијет 05.09.2014 | 18:37
 Банка је казнила јер је раније уплатила рату кредита!

Шокирана Бечлијка се одмах обратила Радничкој комори (АК). Радница одељења за заштиту потрошача при Радничкој комори, Габријеле Згубић (Габриеле Згубиц) преузела је случај и ради на томе да поврати 300 евра које је банка узела на име трошкова прерачунавања рате.

“Пошто је госпођа раније уплатила већи део новца од договореног, банка је морала да израчуна висину нове рате. Прерачунавање рате значи измену постојећег уговора, те је банка наплатила 300 евра на име трошкова те измене”, објаснила је Згубић, позивајући се на званично објашњење банке. Став Радничке коморе је да банке у овом и сличним случајевима не смеју да наплаћују било какве додатне трошкове, па чак и уколико се ради о оваквој измени уговора.

Пошто је неколико грађана због сличне ситуације добило спор против банака, оштећена жена има добре изгледе да поврати свој новац. У сличним случајевима, најбоље решење је одмах се обратити Радничкој комори.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

05.09.2014 17:43

Ова аустријска радницка комора несто слицно као код нас,обратис им се и они ти помогну одмах :)

ОДГОВОРИТЕ