Banka je kaznila jer je ranije uplatila ratu kredita!

Banke ne kažnjavaju samo građane koji svoje rate za kredit ne plaćaju na vreme, već i one previše revnosne, koji uplate izvrše ranije! Baš ovo se dogodilo jednoj Bečlijki, koja je ranije uplatila ratu kredita. Banka je za ovaj “prekršaj” od žene zahtevala doplatu u visini od 300 evra!

Svijet 05.09.2014 | 18:37
 Banka je kaznila jer je ranije uplatila ratu kredita!

Šokirana Bečlijka se odmah obratila Radničkoj komori (AK). Radnica odeljenja za zaštitu potrošača pri Radničkoj komori, Gabrijele Zgubić (Gabriele Zgubic) preuzela je slučaj i radi na tome da povrati 300 evra koje je banka uzela na ime troškova preračunavanja rate.

“Pošto je gospođa ranije uplatila veći deo novca od dogovorenog, banka je morala da izračuna visinu nove rate. Preračunavanje rate znači izmenu postojećeg ugovora, te je banka naplatila 300 evra na ime troškova te izmene”, objasnila je Zgubić, pozivajući se na zvanično objašnjenje banke. Stav Radničke komore je da banke u ovom i sličnim slučajevima ne smeju da naplaćuju bilo kakve dodatne troškove, pa čak i ukoliko se radi o ovakvoj izmeni ugovora.

Pošto je nekoliko građana zbog slične situacije dobilo spor protiv banaka, oštećena žena ima dobre izglede da povrati svoj novac. U sličnim slučajevima, najbolje rešenje je odmah se obratiti Radničkoj komori.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

05.09.2014 17:43

Ova austrijska radnicka komora nesto slicno kao kod nas,obratis im se i oni ti pomognu odmah :)

ODGOVORITE