Србац: Блокирано 20 кућа и потопљено 200 хектара кукуруза

Након петодневних обилних падавина дошло је до излијевања ријека Врбас и Сава у општини Србац, које су у приобалним, незаштићеним насељима Кукуља, Лилића, Разбоја, Гламочана и Бајинаца блокирале око 30 домаћинстава и поплавиле више од 2000 хектара под кукурузом и осталих пољопривредним културама. У Бајинцима је потобљена сеоска црква и гробље.

Република Српска 05.09.2014 | 16:28
Србац: Блокирано 20 кућа и потопљено 200 хектара кукуруза

Водостај Саве на мерном месту код Српца јутрос у 9 часова износио је 785 центиметара, и већи је за чак 103 центиметра у односу на претходно мерење, али недостаје 75 центиметара да би се прогласиле мере редовне одбране од поплава. Ове реке и даље су у порасту.

Начелник Штавба Цивилне заштите у Српцу, Боривоје Врсајковић, каже да до сада вода није продрла ни у једну кућу, а радује информација да се Врбас смирује и опаеда у тгорњем току, што улева наду да неће биити пополава ширих размера, као што су биле у мају, када је на стамбеним објектима, комуналној инфраструктури и пољопривредним усевима у овој општини причињена штета од 10 милиона марака.

Сазнајемо да опада и водостај ријечице Повелич која је у јутарњим часовима пријетила да се излиује у деловима истоименом селу, а повлаче се и остали водотоци који су нарасли услед оборинских вода у унутрашњости општине.
 
Извор: Радио Србац

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нико

05.09.2014 15:38

Плави плави ал нећеш докле хоћеш.Гдје су паре од порезе за воде и ове године их плати проклета судбино пореска

ОДГОВОРИТЕ
Name

с

05.09.2014 19:06

лопови

ОДГОВОРИТЕ