Тачне Шпирићеве процјене!

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ усвојио је данас информацију о приходима за осам мјесеци ове године, према којој су бруто приходи од индиректних пореза увећани за 162,8 милиона КМ у односу на исти период прошле године.

Босна и Херцеговина 05.09.2014 | 14:22
Тачне Шпирићеве процјене!

Према информацији Управе, нето приходи већи су за 74 милиона КМ за осам мјесеци, док је укупан дуг износио 420 милиона КМ. Управни одбор задужио је Управу да настави активности које ће допринијети наплати дуга од ПДВ-а, те да искористи све механизме који су им на располагању како би овај дуг био смањен.

На сједници је утврђено да је и у августу настављен позитиван тренд наплате прихода од индиректних пореза, саопштено је из УИО БиХ. Предсједавајући Управног одбора УИО Никола Шпирић нагласио је да су биле тачне његове процијене да неће доћи до пада прихода након катастрофалних поплава које су захватиле БиХ у мају, те да очекује да ће бити настављен раст прихода до краја године. Усвојене су и измјене и допуне Правилника о примјени Закона о акцизама који се односи на олакшице за произвођаче пива. Усвојене су и измјене и допуне Правилника о акцизним маркицама на дуванске прерађевине, алкохолна пића, воћне ракије, кафу и вино, а измјене се односе на резани дуван.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

05.09.2014 12:25

Не видим да су усвојили измјене и допуне Закона о порезу на екстра профит који овај стари лијаћ убире већ дуги низ година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

05.09.2014 12:37

Наравно да након полава приход од царина расте. Поплавјеним су потребне нове свари, материјал, итд. Наравно да ће приход да расте кад се очекује куповина тих роба јер је поплављеним дато по 5000КМ ваучера. Уз то мање су крали у УИО ове године због ових истрага хапшења Цвјетиновића и Чаушевића. Ови што нису до сада ухапшени боје се сада избора то јест нове власти и нових истрага па далеко мање краду задњих 6 мјесеци. Као, неће их нико питати за све оно што су организовано покрали током протеклих 8 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

05.09.2014 13:03

Не видим да раст тих прихода има икакав утицај на зивот обицних градјана,бар не позитиван, само намети,који стварају поскупљења,али не доводе до раста потрошње, лицних прихода, пензија, социјалних давања, раста привредних активности, обртних средстава...НИШТА!!? Обицна нула, исто оно сто моземо рећи и за интелигенцију и струцност оних који су то смислили, одобрили и спроводе. Обицне нуле, али нуле које нас воде у јос дебљи минус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

05.09.2014 13:07

овај лик потросени,који је извуко корист од сваке власти,у сваком колу игро,за сваког радио а само себе гледо,јуце назва огњена мисем,срам га било година својих.он је унистио све цега се дотако,казу двоцифрен број партија да је промјено.за њега је огњен олицење постења и цасти то сви знају.засто не прица о пљацки вјека у царинама цији је предпостављени?овакви су нас унистили и у бједу довели

ОДГОВОРИТЕ
Name

изет фазлиновић

05.09.2014 18:06

Е грдна хохштаплера ,браћо драга

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИкола

07.09.2014 09:10

Сви расположиви механизми се употребљавају против оних који нису подобни и који неће да 'сарадјују'. Зашто се механизми не покрену против компанија блиских власти??

ОДГОВОРИТЕ