Tačne Špirićeve procjene!

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH usvojio je danas informaciju o prihodima za osam mjeseci ove godine, prema kojoj su bruto prihodi od indirektnih poreza uvećani za 162,8 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine.

Bosna i Hercegovina 05.09.2014 | 14:22
Tačne Špirićeve procjene!

Prema informaciji Uprave, neto prihodi veći su za 74 miliona KM za osam mjeseci, dok je ukupan dug iznosio 420 miliona KM. Upravni odbor zadužio je Upravu da nastavi aktivnosti koje će doprinijeti naplati duga od PDV-a, te da iskoristi sve mehanizme koji su im na raspolaganju kako bi ovaj dug bio smanjen.

Na sjednici je utvrđeno da je i u avgustu nastavljen pozitivan trend naplate prihoda od indirektnih poreza, saopšteno je iz UIO BiH. Predsjedavajući Upravnog odbora UIO Nikola Špirić naglasio je da su bile tačne njegove procijene da neće doći do pada prihoda nakon katastrofalnih poplava koje su zahvatile BiH u maju, te da očekuje da će biti nastavljen rast prihoda do kraja godine. Usvojene su i izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o akcizama koji se odnosi na olakšice za proizvođače piva. Usvojene su i izmjene i dopune Pravilnika o akciznim markicama na duvanske prerađevine, alkoholna pića, voćne rakije, kafu i vino, a izmjene se odnose na rezani duvan.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лија

05.09.2014 12:25

Не видим да су усвојили измјене и допуне Закона о порезу на екстра профит који овај стари лијаћ убире већ дуги низ година.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

05.09.2014 12:37

Naravno da nakon polava prihod od carina raste. Poplavjenim su potrebne nove svari, materijal, itd. Naravno da će prihod da raste kad se očekuje kupovina tih roba jer je poplavljenim dato po 5000KM vaučera. Uz to manje su krali u UIO ove godine zbog ovih istraga hapšenja Cvjetinovića i Čauševića. Ovi što nisu do sada uhapšeni boje se sada izbora to jest nove vlasti i novih istraga pa daleko manje kradu zadnjih 6 mjeseci. Kao, neće ih niko pitati za sve ono što su organizovano pokrali tokom proteklih 8 godina.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

05.09.2014 13:03

Ne vidim da rast tih prihoda ima ikakav uticaj na zivot obicnih gradjana,bar ne pozitivan, samo nameti,koji stvaraju poskupljenja,ali ne dovode do rasta potrošnje, licnih prihoda, penzija, socijalnih davanja, rasta privrednih aktivnosti, obrtnih sredstava...NIŠTA!!? Obicna nula, isto ono sto mozemo reći i za inteligenciju i strucnost onih koji su to smislili, odobrili i sprovode. Obicne nule, ali nule koje nas vode u jos deblji minus...

ODGOVORITE
Name

kolaps

05.09.2014 13:07

ovaj lik potroseni,koji je izvuko korist od svake vlasti,u svakom kolu igro,za svakog radio a samo sebe gledo,juce nazva ognjena misem,sram ga bilo godina svojih.on je unistio sve cega se dotako,kazu dvocifren broj partija da je promjeno.za njega je ognjen olicenje postenja i casti to svi znaju.zasto ne prica o pljacki vjeka u carinama ciji je predpostavljeni?ovakvi su nas unistili i u bjedu doveli

ODGOVORITE
Name

изет фазлиновић

05.09.2014 18:06

Е грдна хохштаплера ,браћо драга

ODGOVORITE
Name

NIkola

07.09.2014 09:10

Svi raspoloživi mehanizmi se upotrebljavaju protiv onih koji nisu podobni i koji neće da 'saradjuju'. Zašto se mehanizmi ne pokrenu protiv kompanija bliskih vlasti??

ODGOVORITE