Бијељина:Оптужница против Ћорића и Јаковљевића

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Радета Ћорића и Милета Јаковљевића из Бијељине због скривања доказа у акцији "Машина", која се односи на царинске и пореске злоупотребе приликом увоза грађевинских и радних машина и утају великих износа новца за које је оштећен буџет БиХ.

Република Српска 05.09.2014 | 13:37
 Бијељина:Оптужница против Ћорића и Јаковљевића

Оптужница терети Ћорића и Јаковљевића да су сакрили грађевинску радну машину марке "Кетерпилар" да би спријечили и отежали доказивање у предмету који се води у Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ђорић је оптужен као власник и одговорна особа предузећа "Терекс инжењерниг" из Бијељине, а Јаковљевић као оснивач и одговорна особа у предузећу "Бијељина пут".

У оптужници се наводи да су оптужени склопили уговор о кориштењу радне машине и склонили је на шљункару која је власништво предузећа "Бијељина-путеви", иако је ријеч о радној машини која је одузета по наредби Суда БиХ, уз потврду о одузимању, као доказни предмет, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени су са машине склонили идентификацијске плочице и серијске бројеве и измјестили је изван простора у којем је складиштена, као одузети предмет, чиме су починили кривично дјело спречавање доказивања. Оптужница је упућена Суду БиХ не потврђивање.

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип.Велика Србија

05.09.2014 13:05

а Господју Ануску Господјо Ануска Улазак у Нато У Окупаторску Војску исавезниство Бијоби Апсурд Јернас јос Нато бомбе убијају НЕ САМО РЕФЕРЕНДУМ НАРОДСЕ ПИТА А НЕ ТИ Итвој сеф БАЈА Ја МИСЛИМ ДАНЕМА НИЈЕДНОГ СРБИНА ДАБИ БИЈО ЗА УЛАЗАК У НАТО ОКУПАТОРСКУ ВОЈСКУ Само мозес ти и БАЈА ОН ДА ПЕВА ТОЈЕСТ ДА ДРЦИ ПАЈЕ РУДОЊА У СТИЦИЦИМА ПОБЕГАО ИЗ ТОРА ОД БАЈИНЕ ДРЕКНАВЕ .НЕКАИМ БАЈА ПЕВА АТИ ПРЕВОДИ КОЈАЈЕ ТО ПЕСМА ЈЕРСУВАМ ПОМОГЛИ ДА ДАДОЗЈЕТЕ НА ВЛАСТ НА ЊИХОВИМ ТЕЊКОВИМА ПАВАМ САДА ОПЕТ ТРЕБА ЊИХОВА ПОДРСКА ЗА ОПСТАНАК НЕМА ГОСПОДО ВИСЕ РАСТУРАЊА СРПСКЕ ДРЗАВЕ ЗА СОПСТВЕНЕ ИНТЕРЕСЕ БАЈА И БАЈИНА БАГРА ГОТОВИСТЕ АДИЈОС ПОЗДРАВ БН ТЕЛЕВИЗИЈИ ИСВИМА КОЈИСЕ БОРЕ ЗА СРПСКУ И ВЕЛИКУ СРБИЈУ ЈЕДНОГ ДАНАЦЕ БИТИ ЦЕЛА БОСНА СВЕТОСАВСКА ХЕРЗЕГОВИНА ВВ СРБИЈА УЈЕДИЊЕНА СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ ЗИВЕО НАЈ ЈАЦИ ПУТИН И СРПСКИ ЈУНАЦИ СРЕЦНО ОГИ ПОБЕДА НА СВИМ НИВИМА ВЛАСТИ ОД ПРЕСЕДНИКА ДО ПОРТИРА ПРОМЕНЕЕЕЕЕВАС Г......

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.09.2014 13:43

РАДЕ ЦОРИЦ И ЊЕГОВА ФИРМА ТЕРЕX ЈЕ ОЛИЦЈЕ ПОСТЕЊА А НИЈЕ КАО ОВЕ НАСЕ ИЗ БЛ И ЛАКТАСА ТЕНДЕРАСИЦЕ КОЈЕ НЕЗНАЈУ ДА НАСАДЕ ЛОПАТУ БЕЗ ПОЛИТЦКЕ ПОДРСКЕ ОВИХ КРИМИНАЛАЦА НА ВЛАСТИ ПОДРСКА ОГЊЕНУ ТАДИЦУ БОСИЦУ ЦАВИЦУ ДА ОТЈЕРАЈУ ОВЕ КРИМИНАЛЦЕ И ДА ОВАКВЕ ФИРМЕ КАО СТО ЈЕ ТЕРЕX РАДЕ А НЕ СИСАЦИЦЕ БУДЗЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

војвода

05.09.2014 14:15

Само хапси,ова дрзава је покрадена толико,да ако буде праведног суда,мали це им бити затвор на Наклону у И Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мош мислит

05.09.2014 16:16

Увијек оптужнице против погрешних људи док вам криминалци пред очима шетају. Ајме у БиХ институцијама све саме поштењанчине. Крените од себе господо криминалци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.09.2014 16:25

СТО НЕ УХАПСИТЕ ВЛАСНИКА ИНТЕГРАЛА СТАНКОВИЦА СТО КРАДЕ СЉУНАК ИЗ БОСНЕ У ДОБОЈУ И ЦУБИЦА СТО ВОЗИ СТО КАМИОНА У САОБРАЦАЈУ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈЕ. АУ ПАРДОН ПА ТО СУ КУМОВИ, ИЗВИНИТЕ ГОСПОДО ВЛАДАРИ. КУМОВИ НАПРЕД ОСТАЛИ СТОЈ АЛИ САМО ЈОС СИТНО БРОЈИТЕ стизе промјена. МЕТЛА КУМОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

05.09.2014 17:07

МГ МИНД ЈЕ НАЈПОСТЕНИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМСИЈА

05.09.2014 17:51

ОВАЈ СТО КАЗЕ ДА ЈЕ ТЕРЕX ОЛИЦЕЊЕ ПОСТЕЊА ТРЕБА КОД ПСИХИЈАТРА ПОД ХИТНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиција

05.09.2014 17:51

ДРЗИ СЕ РАДЕ ЦОРИЦУ ЈОС МАЛО ПА ЦЕ СЕ ЦИЈЕНИТИ ВРИЈЕДНИ ДОМАЦИНИ А НЕ ОВИ ГЛУПИ ПОЛТРОНИ, КЛИМОГЛАВЦИ СТО ГОВОРЕ ТАКО ЈЕ СЕФЕ И ДА ДРАГА. ОВИ СТО САДА СВЕ РАДЕ И ТЕНДЕРИСУ ОНИ ЦЕ НА КЛУПИЦУ ПА ПОЛАКО ГОДИНА ЗА ГОДИНОМ, А ИМОВИНА ОДУЗЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.09.2014 18:21

Е КОМСИЈА ТИ СИ СИГУРНО ПСИХИЈАТРИЈСКИ БОЛЕСНИК и НЕ ВОЛИС УСПЈЕСНЕ И БОГАТЕ ЉУДЕ НА ПОСТЕН НАЦИН А ПОДРЗАВАС ТЕНДЕРАСЕ СИГУРНО СТО СУ ЦИЈЕЛЕ .БУДЗЕТЕ РС ПОКРАЛИ ИДИ БРЕ ЛЕЦИ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГ МИНД

05.09.2014 19:29

САМО САМ ПОСТЕН ПРЕМА НИКОЛИ СПИРИЦУ ЈЕР ТРЕБА ПОСТОВАТИ ОРТАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

05.09.2014 19:37

Раде Цориц је имао неколико градјевинских масина кад сви ови данасњи кумови нису заједно имали 100 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

05.09.2014 20:03

Раде Ћорић је имао прије рата можда и више него данас, то зна цијело Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.09.2014 20:09

БРАВО ЗА ИСТОЦНО САРАЈЕВО АЛИ НЕБИТНО ЈЕ СТА ЈЕ ИМАО И СТА ИМА АЛИ ИМА ОБРАЗ ИМА РИЈЕЦ И И ИЗУЗЕТНО ПОСТЕН ЦОВЈЕК ЗА РАЗЛИКУ ОД КУМОВА ОНИ НИСТА ОВО НЕМАЈУ А ГОЛА СУ СИРОТИЊА У ДУСИ И КАДА БИ УЗЕЛИ СВЕ ПАРЕ ОВОГ СВИЈЕТА ЈЕР ТО СУ БОЛЕСНИЦИ ТЈ ДЗЕТ СЕТ СА ЗБОРА ИТД АЛИ ИДЕ 12 ОКТОБАР ТО ЦЕ БИТИ ДАН ОСЛОБИДЈЕЊА НАРОДА РС ПА И ПОСТЕНИХ ПРИВРЕДНИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.09.2014 20:55

За БАЊА ЛУКА.. Раде Ћорић је један преварант и криминалац. Код њега људи раде 12 сати дневно без иједног слободног дана. Лако му је бити "успјешан" док му РИТЕ Угљевик исплаћује милионе измишљене одштете. Док у Мезграји копа угаљ за џабе и продаје га у Тузлу. Док је на мућку преузео фирму Бијељина путеви. Толико о овом "успјешном" привреднику. Тужилаштво треба да се позабави о саобраћајкама које су заташкане а које је поменути у пијаном стању изазвао. Последњу прије десетак дана у Угљевичкој Обријежи. Питајте настрадале који су постали инвалиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЕВО

05.09.2014 22:46

Немојте лупетати молим вас,ко не зна,Раде Цориц је један постени домацин и велики цовјек који је имао све,кад ви сви нисте ни знали ста је камион,а камо ли багер или градјевинска масина,а и поред тога,помогао је безброј људи и избјеглица,и сиромасних људи и свима и свакоме,према томе,немојте вриједјати ВИ УГЉЕВИЧАНИ И СЕМБЕРЦИ СТЕ ПРИЈЕ САМО ЗНАЛИ ЗА КУПУС И НИ ЗА СТА ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

05.09.2014 22:52

За ИСТИНУ... Појешћеш се ћеш од свог зла, неспособности и своје зависти према способнијим и квалитетнијим људима од себе, вјероватно ниси никад ни двије козе држао док тако коментаришеш послове једног ријетко поштеног привредника који је помогао великом броју избјеглица из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОШТЕНИ

06.09.2014 13:59

РАДЕ ЋОРИЋ - ГАЗДА БИО ГАЗДА ОСТАО !!! РАДЕ ЋОРИЋ ЈЕ ГАЗДА ОД 1970-ТИХ ГОДИНА И УВИЈЕК ЋЕ ТО И ОСТАТИ. КАДА ЈЕ РАДЕ ПОЧЕО СВОЈ РАД 70-ТИХ / 80-ТИХ ГОДИНА СА СВОЈИМ МАШИНАМА, МНОГИ НИСУ НИ ЗНАЛИ ШТА ЈЕ БАГЕР, РОВОКОПАЧ, ДЕМПЕР, ЦАТЕРПИЛАР И ОСТАЛЕ РАДНЕ МАШИНЕ, ВЕЋ СУ СЕ ПИТАЛИ ШТА ТО ТАЈ ЧОВЈЕК РАДИ И КАКО СЕ УСПЈЕШНО СНАЛАЗИ. ПОМОГАО ЈЕ БЕЗБРОЈ ПОРОДИЦА У БИХ КАКО НОВЧАНО, ТАКО И МАТЕРИЈАЛНО. ПОМАГАО ЉУДИМА СВИХ НАЦИЈА И ТОКОМ РАТА БЕЗ ПАРЕ И ДИНАРА. ЗА РАЗЛИКУ ОД ПОЈЕДИНАЦА КОЈИ СУ СВОЈЕ БОГАТСТВО СТИЦАЛИ ОД 1992-96, ОН ЈЕ ТИХ ГОДИНА САМО ПОМАГАО ЉУДИМА. ЗАТО МУ САДА БОГ И ВРАЋА И ИМА СВЕ ТО ШТО ДАНАС ИМА. ПРИЈЕ РАТА БИО ЈЕ УГЛЕДНИ ПРИВРЕДНИК САРАЈЕВСКЕ РЕГИЈЕ А ДАНАС ЈОС УГЛЕДНИЈИ И УТИЦАЈНИЈИ С ОБЗИРОМ НА ГОДИНЕ СВОГ РАДНОГ ИСКУСТВА, СПОСОБНОСТИ И УМЈЕЋА. ОД НИЧЕГА ТАЈ ЧОВЈЕК ПРАВИ НЕШТО. ОД ЗАПУШТЕНОГ И НЕУСЛОВНОГ РУДНИКА УГЉА У УГЉЕВИКУ НАПРАВИО ЈЕ НЕШТО. ЗАШТО НИКО ПРИЈЕ ЊЕГА НИЈЕ ОТИШАО С МАШИНАМА У УГЉЕВИК ПА ВАДИО УГАЉ ИЗ ТОГ НАПУШТЕНОГ РУДНИКА? ДАНАС СВИ ПАМЕТНИ А РУДНИК НАПУШТЕН СТАЈАО ДЕЦЕНИЈАМА ДОК НИЈЕ ДОШАО ЋОРИЋ СА СВОЈИМ МАШИНАМА, ОЧИСТИО СВЕ, ИСПРАЗНИО ВЕЛИКА ЈЕЗЕРА ВОДЕ КОЈА СУ ТАМО БИЛА, ТЕ МУКОТРПНИМ РАДОМ ТОКОМ ГОДИНЕ СТИГАО И ДО УГЉА. САДА МНОГИ ЗАВИДЕ НА ТОМ ПОДУХВАТУ, А ЗАШТО СЕ НИКО НИЈЕ УХВАТИО ТОГ ПОСЛА РАНИЈЕ? ЗАШТО ТИ ИСТИНА НИСИ ДОСАО СА СВОЈИМ МАШИНАМА ПА КОПАО УГАЉ? ДАНАС БИ МОЖДА БИО БОГАТИЈИ ОД ЋОРИЋА, А СИГУРАН САМ ДА СИ НАЈВЕЋА СИРОТИЊА ЈЕР САМО ГЛЕДАШ КАКО ДРУГИ НАПРЕДУЈУ И ТРУЈЕШ ЉУДЕ ОКО СЕБЕ СВОЈОМ ПАКОШЋУ. ДАНАС СИ МНОГО ПАМЕТАН "ИСТИНА" АЛ КАД НЕКО ДРУГИ УРАДИ СТВАРИ И ДОВЕДЕ ИХ НА ПРАВО МЈЕСТО. СРАМ ДА БУДЕ И СВЕ ОНЕ КОЈИ НАПИШУ БИЛО КОЈУ РУЖНУ РИЈЕЧ О ОВОМ УСПЈЕШНОМ ПРИВРЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ. КАД СЕ СПОМЕНЕ ЋОРИЋ РАДЕ ТРЕБА УСТАТИ МИРНО И ПОКЛОНИТИ МУ СЕ КАО ШТО СМО НЕКАДА РАДИЛИ ПРЕДСЈЕДНИКУ ТИТУ. КАМО СРЕЋЕ ДА ЈЕ ВИШЕ ОВАКВИХ ПРИВРЕДНИКА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ, ОВА ДРЖАВА БИ ПРОЦВЈЕТАЛА ЗА 10-АК ГОДИНА, А НЕ БИ ИШЛА У ПОНОР ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ. ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ПОШТЕНЕ ПРИВРЕДНИКЕ НАШЕ НАПАЋЕНЕ ЗЕМЉЕ А ПОСЕБНО ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ЗА ЋОРИЋЕ И ЊИХОВЕ ПОШТЕНЕ ФАМИЛИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

06.09.2014 18:39

Браво за господина "ПОСТЕНОГ",Бас си ово написао,свака ти цаст,све сто си написао,тако је,ја сам радио у овој фирми 16 година и газда Раде Цориц ми је помогао толико да му то никад не могу вратити,а ове новопецене газде које прије рата нису ниста имали,а сад покрали дрзаву и глуме господу,они никад нису знали ста је дампер и камион,а камоли багер,кад се спомене име РАДЕ ЧОРИЋ,треба прво устати и поздравити га,према томе немате право говорити и да казем лајати,и било ста говорити сто није,него говорити право о овом цовјеку,јер то је ВЕЛИКИ ЦОВЈЕК И ДОМАЦИН ЈЕДАН ПО ЈЕДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за народ

06.09.2014 21:23

ЗАИСТА КАД ПОМЕНЕТЕ ИМЕ РАДЕТА ЦОРИЦА ТРЕБА ДА УСТАНЕТЕ И МИРНО ДА СТАНЕТЕ ; ДА ЈЕ ВИСЕ ОВАКВИХ ЉУДИ И ОВА БИ ДРЗАВА БИЛА НОРМАЛНИЈА ; ТРЕБА ДА ПОДРЗИМО ОВОГ ЦОВЈЕКА А НЕ ДА ГА БЛАТИМО : НЕК ЈЕ НА СРАМОТУ СВАКОМ КО ИМА СТА ЛОСЕ ДА КАЗЕ ЗА ГОСПОДНА ЦОРИЦА ; РАДЕ УЗ ТЕБЕ СМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порез

07.09.2014 07:59

Мислим да многи нису цитали текст,само наслов.Људи се терете за пореске злоупотребе.Кад би сви постено плацали порез, било би свима боље.Да ли су они или један од њих, добри домацини,коме су помогли а коме не, то није тема и не треба полемисати.У једној дрзави,сви морају да плацају своје порезе,само тако дрзава,здравство,сколство,култура и све остало, мозе да функционисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

07.09.2014 14:43

ЦОРИЦА ТРЕБА ПОСТАВИТИ ЗА ПРЕСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре истина

07.09.2014 16:14

Никоме не одговара истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

07.09.2014 20:02

Требали су га ухапсит и прије. Он нема раднике него робове, кои раде по 12 сати сваки дан (а да добијеш слободан дан, шансе су мало веће него да добијеш 7-мицу на лото-у), те исте робове пријављује максимално на 6 мјесеци па им прекине уговор па их онда поново пријави, да неби имали никаква права. А на било какву примједбу у "ТЕРЕX-у" има 1 универзални одговор: "Ако ти се не свиђа напусти" Мада каква нам је држава биће добро ако не добије и одштето.А ти "ЛАВ-е" ако ти он буде председник има да радиш 24х дневно и нећеш имат ни недјеље ни празника.И што се тиче наше власти, она јесте лоповска али је и Ћорић са њима добро увезан само је вјероватно неком стао на жуљ па је добио једну васпитну по ушима да зна ко је гтлавни баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

07.09.2014 20:42

За БАЊА ЛУКА, ПОШТЕНИ, САРАЈЕВО, ИСТОЧНО САРАЈЕВО и сл: Кад је тако поштен одакле спорне машине у његовој фирми??? Док сиротињи, која једва саставља крај са крајем, полиција пише астрономске казне ако закачи приколицу за ауто и сличне глупости "ТЕРЕX"-ови дампери се по Угљевику возају по локалним путевима кои путничка аута немогу да издрже?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

08.09.2014 14:15

Не знам ја у којој земљи се узмају слободни дани зна се када је годисњи а власт да јесте лоповска то је истина додик и сдс боље за алију гласат него за њих мање би нас упропастио сда од ови лопурда

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

14.09.2014 08:07

У нормалним државама не треба ни да тражиш слободан дан јер ако већ немаш слободан викенд онда имаш бар недјељу. Чак и за 1. мај док цијели свијет не ради и кад код нас обичне продавнице морају да траже дозволу да раде ТЕРЕX ради и нико га не дира јер је лопов као и остали. И само ми реци кад је код ТЕРЕX-а годишњи, живота ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

15.09.2014 22:48

Тереx је нај постенија компанија у региону и немој ми само реци да ти није плата била на вријеме и да ниси имао користи од ове компаније познајем добро Ту фирму радио сам за њи и куцу сам направио зафаљујуци њима а не само ја знам доста радника кои су исто направили куце уз помоц тереx фирме да су сви као тереx и газде ко Цориц Раде РЕПУБЛИКА БИ БИЛА ДРУГА СВИЦА ОД СЛОВЕНИЈЕ ДО ДЗЕВДЗЕЛИЈЕ ЛУДИ ЗНАЈУ ЦОРИЦА ОН НИЈЕ РАТНИ ГАЗДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранитовиц горан дервента проаја аутомобила

24.10.2014 18:21

зивио раде цориц јос 100 година , постењацина 1/1 ,треба устати кад се спомиње његово име

ОДГОВОРИТЕ
Name

Форза Раде

18.02.2015 15:38

Гдина Радета познајем лично као пословног партнера фирме за коју радим. Господин човјек и бизнисмен старог кова. Врло добро искориштава могућности које су око њега и претвара их у изузетан пословни резултат. Распитајте се о партнерима његових фирми и све ће вам бити јасно. Пуна подршка !!!

ОДГОВОРИТЕ