Сачувајте боју и након мора

Пошто се кожа обнавља није лако сачувати боју, али постоји неколико трикова који ће вам помоћи у томе.

Мода и љепота 05.09.2014 | 10:03
Сачувајте боју и након мора

После повратка са мора многи желе што дуже да остану препланули. Како се кожа обнавља није лако сачувати боју, али постоји неколико трикова који ће вам помоћи у томе. С обзиром на то да морска со и сунце у комбинацији суше кожу, неопходно је и да је добро нахраните и хидрирате. Осим третманима у козметичким салонима, то можете учинити и сами код куће.

* Многи када се врате са мора избегавају пилинг зато што мисле да ће тако скинути боју, што је погрешно. Овај третман ће вам помоћи да уједначите боју, и да кожи повратите сјај и мекоћу, коју је изгубила током сунчања. Користите пилинг на бази уља са ситним гранулама и нежно, кружним покретима га утрљавајте на кожу.

* Када се туширате користите гелове или купке са нижом пХ вредноћу, на бази благих и природних састојака. Ови производи хране кожу и не скидају боју, јер нису јаки. Пожељно је и да бар три пута месечно на лице и тело нанесете маску на бази витамина и минерала који дубински хране кожу, регенеришу је и освежавају. Ако маске правите код куће најбоље су оне од парадајза, јер одлично хидрирају.

* Под утицајем штетних фактора кожа је веома сува и затегнута. Како бисте јој повратили влажност, спречили перутање и љуштење, неопходно је да је добро нахраните и хидрирате. Зато свакодневно после туширања на лице и тело мажите хидрантне креме, млека или лосионе који одговарају вашем типу коже, а најбољи су они на бази алоје, шеа путера и уља. Избегевајте производе направљене од воћа, краставца или млека, јер посветљују кожу. Такође је пожељно да наносите производе који су намењени за негу коже после излагања сунчевим зрацима. Ови препарати спречавају перутање, као и појаву флека и пега.

* Лице и тело, бар једном недељно, намажите чистим маслиновим, аргановим или бадемовим уљем. Осим што ћете однеговати кожу, уједно ћете је и омекшати и учинити је еластичнијом. У поједним козметичким линијама појавила су се и уља са златним честицама која истичу препланулост и дају кожи још лепшу боју.

* Течне, камене и пудере у праху замените подлогом која има лакгану текстуту попут ББ или ЦЦ крема. Ако су вам изражени подочњаци и желите да их камуфлирате учините то добрим и одговарајућим коректором или нанесите пудер само на тај део лица.

* И производи за самопотамњивање могу да вам помогну да продужите препланулост. Најважније је да изаберете производ који ће одржати природну боју коже. Пре него што их нанесете обавезно урадите благи пилинг лица и тела. Ове креме мажите равномерно и темељно, како би боја била уједначена.

Коментари / 0

Оставите коментар